NA24.no

Sverige skaper furore i organplyndringssak

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Og nå kansellerer utenriksministeren Israel-besøket.

Den svenske utenriksministeren, Carl Bildt, skulle til Israel neste fredag for å bedre relasjonene mellom de to landene.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

En påstått jødefiendtlig artikkel i en svensk avis har skapt store kontroverser. Ifølge en israelsk talsmann skal den svenske utenriksministeren nå plutselig ha kansellert ukens Israel-besøk. Det melder Associated Press. Grunnen til kanselleringen er ikke klar.

- Organplyndring
Forrige måned trykket Aftonbladet en artikkel med overskriften: «Våre sønner er plyndret for deres organer».

Artikkelen handlet om et påstått tilfelle av ulovlig organhandel, der israelske soldater ble beskyldt for å ta med seg organer fra falne palestinere for så å bli solgt av en internasjonal jødisk organhandelsring.

Furore
Saken skapte furore i Israel, der den ble opplevd som svært jødefiendtlig. Israelske myndighetene ba om en offisiell fordømmelse av artikkelen fra svenske myndigheter, noe svenskene avslo. Svenskene står fast ved at det vil svekke ytringsfriheten å fordømme en avisartikkel fra myndighetshold på denne måten.

- Ytringsfrihet og pressefrihet står veldig sterkt i vår grunnlov. Og sterk beskyttelse har tjent vårt demokrati og vårt land vel, kommenterte Bildt i sin blogg etter israelerne kom på banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere