NA24.no

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)

Sverige slår Norge

Sist oppdatert:
Ericsson gir svenskene større grunn til jubel. Børsen viser likevel friske takter.

Investorene på Oslo Børs må se seg grundig slått av svenskene. Det er likevel god stemning også her hjemme.

NA24 - din næringslivsavis

For mens hovedindeksen stiger 1,78 prosent til 456,98 poeng, så er Stockholmsbørsen opp over 3 prosent.

Jubel i Sverige
Ericsson og Volvo sender Europa oppover. Begge har lagt frem hvert sitt resultat for første kvartal som lå over forventningene i markedet. Ericsson hadde en topplinje vekst på 5 prosent i første kvartal, likevel ble nettoresultatet halvert til 2,6 milliarder svenske kroner etter at restruktureringskostnader på 0,8 milliarder svenske kroner er inkludert. I samme periode året før hadde de et resultat på 5,8 milliarder svenske kroner. Analytikerne hadde ventet noe enda verre og konsensus blant tallknuserne lå på 2,38 milliarder svenske kroner.

Gjentatte skuffelser og resultatvarsler har sendt aksjekursen i Ericsson kraftig ned det siste året, med fredagens gladmelding har aksjemarkedet sendt aksjen opp over 26 prosent.

Lastebilprodusenten Volvo leverer også resultater som ligger godt over forventningene. Både topplinje og bunnlinje havnet på nordsiden av analytikernes spådommer. Aksjen løftes over 5 prosent.

Stiger opp
De positive overraskelsen bidrar til at OMX-indeksen i Stockholm stiger 3,30 prosent.

Den tyske DAX-indeksen blir sendt opp 1,20 prosent, mens den franske indeksen CAC40 stiger 1,13 prosent. I London situasjonen nå mer laber. Der stiger FTSE 100-indeksen kun 0,08 prosent.

Sterk oppgang i Tandberg
Videokonferanseselskapet Tandberg stiger 7,89 prosent til 88,90 kroner.

Orion Securities trekker frem Tandberg i sin morgenrapport og mener selskapet er en lavt vurdert markedsleder innenfor vekstbransje. Meglerhuset mener at aksjen fremstår som teknisk spennende og er en kjøpskandidat i det korte bildet.

Aksjen har de siste to ukene konsolidert og samlet styrke til nye fremstøt innenfor en triangellignende formasjon, skriver Orion som mener aksjen kan stige til 95 kroner i det korte bildet.

- Fundamentalt fremstår også Tandberg som fristende. Ifølge våre oppdaterte estimater handles aksjen til en 2008-P/E på 15. Dette er lavt for et teknologiselskap som er global markedsleder innenfor en vekstbransje, konkluderer meglerhuset.

Anbefaler Storebrand
Storebrand-aksjen stiger 6,52 prosent til 42,50 kroner etter at Morgan Stanley har oppgradert aksjen til overvekt. Tidligere hadde de en nøytralholdning til det norske forsikringsselskapet. Kursmålet heves til 61 kroner fra 53 kroner i samme slengen.

Bakgrunnen er at Storebrand nå har avklart refinansieringen gjennom forlengelse av et brolån, og mener at den underliggende driften er «meget god», skriver Dow Jones Newswire. Meglerhuset legger til at nedsiderisikoen i aksjen på dagens nivåer er begrenset.

Oljeprisen stiger
Streik i Nigeria hjelper oljeprisen oppover. Arbeiderne ved Mobil Producing Nigeria Unlimited går nå ut i streik. Dermed står produksjonen på 866.000 fat om dagen i fare, melder Dow Jones Newswire.

Nordsjøoljen stiger 115,29 dollar per fat etter å ha vært svekket av en stigende dollar. Den amerikanske valutaene fortsetter oppturen og koster 5,14 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere