Sverige vil ikke eie Saab

- Regjeringen er ikke dyktige eiere, sier Sveriges næringsminister.

23.02.09 13:09

Mandag formiddag troppet den svenske næringsministeren Maud Olofsson sammen med arbeidsmarkedsministeren Sven Otto Littorin opp på Saab i Trollhättan.

NA24 –din næringslivsavis

- De ansatte tror på Saab, og en av de viktigste forutsetningene for at Saab skal overleve er at de har ansatte som arbeider på sitt ytterste, sa Olofsson under pressekonferansen ifølge Dagens Nyheter.

- Ny eier kan få låne penger
Hun gjorde det samtidig klart at den svenske staten ikke ville gripe inn når General Motors etter 2010 ikke lengre vil støtte sin svenske bilfabrikant.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Regjeringen er ikke dyktige eiere, og vi er kritiske til hvordan General Motors har behandlet Saab. Det må komme en ny eier som kan ta ansvarer for å bringe frem nye modeller, sa næringsministeren. Men det kan være en åpning for Saab å få inn statlige lånepenger, dersom de finner en sterk eier.

- Dersom vi gir lånegaranti nå er at vi da risikerer å stå som eier av Saab når General Motors trekker seg ut, sa Olofsson ifølge Dagens Industri.

- Trenger sterk eier
Hun sier at eierspørsmålet er helt sentral av den enkle grunn at Saab blir fristilt til neste år, og at de vil trenge en sterk eier for å få frem de modeller som de allerede har annonsert.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT sa arbeidsminister Sven Otto Littorin at den svenske regjeringen nå vil forberede en søknad til det Europeiske Globaliseringsfondet, som skal hjelpe til i omstrukturering av store bedrifter eller industrier som merker globaliseringen.

Fondet er på 500 millioner euro, og skal gå til omstilling for de som mister jobbene sine.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.