*Nettavisen* Økonomi.

Svett millionoverskudd

Foto: Crestock

Idrettskjeden Elixia håver inn på treningstrenden.

Elixia leverte meget gode resultater fra til treningsforretning i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger var på sterke 169,7 millioner kroner av en omsetning på 851,5 millioner kroner i 2009. Dette var litt bedre enn 156,2 millioner kroner av en omsetning på 722,6 millioner kroner året før.

Høye finanskostnader dro imidlertid bunnlinjen før skatt ned til 34,2 milloner kroner i 2009, mot 27,5 millioner kroner året før.

– Dette er delvis et resultat av økt medlemsmasse i eksisterende senter og delvis grunnet etableringen av Elixia i Lillestrøm og på Jessheim. Vi har også reetablert treningssentrene våre på Lambertseter i Oslo, i Stavanger og på Forus i Sandnes, skriver administrerende direktør Ståle Angel i Elixia i en melding.

Og han fortsetter:

– Det er fortsatt mindre enn 4 prosent av medlemsmassen som bruker personlig trener, så vi forventer en fortsatt sterk økning på dette området, sier Angel.

Han mener de gode resultatene er et bevis på at treningsviljen i Norge er stor, til tross for den vanskelige økonomiske situasjonen i Norge og Finland i 2009. – Vi har levert sterke resultater på alle våre prioriterte produktområder, sier Angel.

Treningsbransjen er blitt en stor industri. Det er omkring 500.000 nordmenn, eller cirka 11 prosent av landets befolkning, som er medlem hos et treningssenter. Bransjen omsetter for omtrent 2,5 milliarder kroner i Norge, og medlemsmassen øker år for år.

Elixia har per 1. mai 147.000 medlemmer, hvorav 117.000 i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.