NA24.no

Svidde av milliarder i julen

Sist oppdatert:
Nordmenn handlet ribbe og julegaver for 20 prosent mer den siste uken før jul enn året før.

Julehandelen nådde nye høyder i fjor.

Gode tider har gitt god julehandel og siste uke før jul ga som ventet ny omsetningsrekord. En ekstra handledag ga en omsetningsøkning på 20 prosent i forhold til samme uke i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er helt i tråd med HSHs prognose. At juleværet har uteblitt synes ikke å ha lagt noen vesentlig demper på julehandelen, sier direktør Lars E. Haartveit i HSH i en melding.

HSH anslo før jul at det ville bli handlet for 41,5 milliarder kroner i desember, hvorav den «rene» julehandelen ville utgjøre 12,5 milliarder kroner, fem prosent mer enn hva det ble handlet for i fjor. Julehandelen regnes som omsetning i desember måned, minus gjennomsnittet de 11 øvrige månedene i året.

Nå er fasiten for desember klar. De 150 kjøpesentrene som inngår i julehandelsindeksen har økt omsetningen med åtte prosent fra uke 47 til uke 51, sammenlignet med de samme ukene i 2005. Justerer man for nye sentre som ble åpnet i fjor og sentre som har utvidet betydelig siden desember i 2005, har veksten vært på 5,2 prosent.

HSH regner ikke med store endringer med uke 52.

- Etter at uke 51 er på plass, kan vi trygt fastslå at julehandelen har vært god - med en vekst på rundt 5 prosent i kjøpesentrene, sier Haartveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere