*Nettavisen* Økonomi.

Sviende Aller-nederlag i Høyesterett

Forlaget må punge ut med to millioner kroner.

09.10.14 07:16

Aller Forlags anke mot dommen mot bladet Cosmopolitan vil ikke bli behandlet av Høyesterett. Ankeutvalget i domstolen har nektet å slippe inn til behandling bladet Cosmopolitan og Aller Forlags anke mot erstatningen på 500.000 kroner bladet ble dømt til å betale i Borgarting lagmannsrett.

- Det blir dermed stående som siste punktum, sier advokat Per Danielsen.

To millioner

Han opplyser at Aller nå har lovet å betale de to millionene inklusive saksomkostninger bladet måtte stille sikkerhet for i august måned, etter at namsmannen ble engasjert av advokat Danielsen for å tvangsinndrive beløpet bladet ble dømt til.

Aller tapte også en runde i juli måned. Da anket forlaget mot mortifikasjonsavgjørelsen, der lagmannsretten fastslo at beskyldningene mot Danielsens klient ikke var sanne. Også den gang nektet ankeutvalget å behandle anken i Høyesterett.

- Min klient er nå glad for at saken er over. Han fant seg ikke i å bli beskyldt for voldsbruk mot en tidligere kjæreste. Dommen viser at ingen behøver finne seg i å bli beskyldt for grove beskyldninger, og at det nytter å saksøke. Vårt samfunn trenger grenser mot den slags. Her har domstolen gjort jobben sin, til glede for alle som ønsker at det skal finnes noen grenser, sier advokat Per Danielsen.

- Seier for livet

Han mener klienten hans fortjener honnør og ros som klarte å stå oppreist mot et mektig forlag.

- Det er en seier for livet, sier advokaten.

- Vi tar Høyesteretts beslutning til etterretning, sier forlagsdirektør Tore Sannum i Aller media i en kort kommentar.

Ansvarlig redaktør i Cosmopolitan var på tidspunktet oppslaget ble publisert Ingeborg Heldal, som nå er redaktør i Side2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.