*Nettavisen* Økonomi.

Svikter sine egne

Skipsreder Arne Blystad kaster ut rederne. Shippingklubben får ikke møtes i bygården hans.

23.11.06 16:30

2007 blir trolig siste år for den 50 år gamle, ærverdige rederklubben.

- Det ser ut til at 2007 vil bli siste driftsår i våre tradisjonsrike lokaler, skriver styreleder Finn Røgenæs i Shippingklubben i en melding til medlemmene.

NA24 - din næringslivsavis

Klikk på bildet for å forstørre.

Den ærverdige rederklubben ble stiftet i 1957, men åpnet i den gamle Thiis-Gården i Oslo sentrum i 1959. Lokalene har nydelig utsikt utover Oslofjorden. Toppetasjen i Thiis-Gården ble spesialbygget til klubbens formål.

På lånt tid
NA24 skrev i sommer at Shippingklubben var på lånt tid, etter at finansmannen Arne Blystad kjøpte den tradisjonsrike bygården i Oslo Sentrum.

NA24 spurte Blystad om Shippingklubbens fremtid, og han svarte med en kort kommentar:

- Det har jeg ikke tatt noen standpunkt til, men takk for at du ringte, adjø, rakk han si før han for han slengte på røret.

Styreleder Finn Røgenæs i Shippingklubben sa da at han følte seg sikker på at Blystad ikke ville kaste klubben på dør. Der tok han feil.

Arne Blystad har ikke svart på NA24 henvendelse torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Faste massører
Shippingklubben startet som ren lunsj- og selskapsklubb for shippingnæringens herrer i 1959. Kvinner fikk først tilgang mot slutten av 70-tallet.

- Etter hvert som tiden gikk og behovene endret seg, faset man gradvis ut de fast ansatte massørene til fordel for kjøkken og personalfasiliteter, skriver klubben på sine hjemmesider.

Klubben har i dag 500 medlemmer og vokser, ifølge årsberetningen for 2005. Både Wilhelm og Gert Wilhelmsen samt reder Leif Høgh er medlemmer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kroken på døren
Onsdag kom dødsbudskapet. Men klubben skal være i dialog med Norges Rederiforbund om bruk av deres lokaler når 50 år går mot slutten i Thiis-Gården.

- Vi har mottatt indikasjoner fra gårdeier at han vurderer alternativ bruk av toppetasjen i bygget og at vi derfor ikke kan regne med å få fornyet vår leiekontrakt som går ut 31. mars 2008, skriver rederklubben.

Klubben sliter med å finne nytt lokale, men jobber med saken.

- Vi ønsker å finne alternative lokaler, og leter med lys og lykter. Det er ikke enkelt i dagens marked, men vi letter på hver sten og gode forslag mottas, skriver klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.