*Nettavisen* Økonomi.

Sviktet mot slutten

Feststemningen ble avbrutt og erstattet med en sur nedtur.

11.04.07 17:14

Oslo Børs hadde retning mot en ny rekordnotering, men det glapp mot slutten. Det var særlig etter at det amerikanske aksjemarkedet åpnet at pilene på Oslo Børs pekte nedover.

NA24 - din næringslivsavis

Interessen for aksjer var god og det ble totalt omsatt aksjer for rundt 15 milliarder kroner onsdag. Hovedindeksen endte ned 0,35 prosent til 467,42 poeng og avsluttet med det fire dagers sammenhengende oppgang.

Da handelen på Wall Street startet, reagerte børsene ned. Usikkerhet i forkant av den inneværende resultatsesongen, samt spenning i forbindelse med referatet fra rentemøtet til den amerikanske sentralbanken, gjorde at det ble en kjapp nedtur i USA. Dette smittet over på investorene på Oslo Børs.

Nedgang for Telenor
Det var størst interesse for Telenor. Aksjen toppet listen over de mest omsatte aksjene og endte ned 2,88 prosent til 109,75 kroner. Analytiker Henrik Vikström i ABG Sundal Collier har sendt ut en ny analyse der selskapet får en ren salgsanbefaling.

Ifølge Dagens Næringsliv forventer meglerhuset at verdien av aksjene i telegiganten skal falle med 30 milliarder kroner i verdi, eller 15 prosents fall.

Torsdag legger selskapet VimpelCom, der Telenor eier 27 prosent, frem sitt resultat for fjerde kvartal. Det er ventet at VimpelCom vil vise til en resultatvekst på 59 prosent i fjerde kvartal.

Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro klarte seg imidlertid godt. Oljeprisen har holdt seg stabilt høy i påvente av oljelagertallene fra USA. De ukentlige tallene viser at særlig bensinlagrene fikk et betydelig trekk. Lagrene falt med 5,5 millioner fat og det var betydelig mer enn hva markedet hadde ventet.

Prisen på nordsjøolje reagerte rett opp og kontrakten med levering i mai steg umiddelbart til 68,33 dollar fatet ved råvarebørsen i London.

Resultatsesongen i gang
Statoil sendte uforandret på 166,75 kroner, mens Norsk Hydro steg 0,86 prosent til 204,50 kroner. Aluminiumsgiganten Alcoa la tirsdag kveld frem sitt resultat for første kvartal og viser til en resultatforbedring på ni prosent. Dette smittet også over på Orkla som endte opp 2,60 prosent til 454 kroner.

Resultatsesongen ble sparket i gang av rederiet I.M. Skaugen. Selv om Skaugen ikke klarte å møte resultatet fra første kvartal 2006 reagerte ikke markedet på tallene. Det ble kun omsatt 800 aksjer til en samlet verdi på 34.000 kroner. Aksjen endte uforandret på 42,50 kroner.

Acergy skuffet også med sitt resultat for første kvartal. Acergy-kursen falt 1,54 prosent til 127,50 kroner.

Spill på topp
Funcom ble beste investering og steg 12,55 prosent til 26 kroner. Det ga topplasseringen blant alle aksjene på Oslo Børs. Selskapet melder om stor interesse blant beta-brukere til det nye onlinespillet Age of Conan: Hyborian Adventures.

Northland Resources steg 6,98 prosent til 18,40 kroner. Pareto var største nettokjøper med rundt 69 prosent.

Scana Industrier melder om to kontrakter på til sammen 67 millioner kroner. Det er datterselskapet Scana Volda som skal levere gir, propeller og fjernstyring til flere ankerhåndteringsfartøy. Aksjen steg 6,94 prosent til 15,40 kroner.

Nexus, Fairmount og TTS var de største taperne og falt henholdsvis 4,35 prosent, 4,10 prosent og 3,94 prosent i verdi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.