NA24.no

Foto: BORIS ROESSLER (EPA)

«Svinaktig» ond sirkel

Sist oppdatert:
Svineinfluensaen kan forlenge den globale økonomiske nedturen.

Influensaepidemien kan meget vel forsinke den økonomiske gjenopprettelsesprosessen med flere år, skriver britiske forskere ved Oxford University.

NA24 – din næringslivsavis

Ifølge epn.dk er det er ventet at sykdommen, som stammer fra det nye H1N1-viruset, i løpet av få måneder vil ha smittet millioner av mennesker verden over.

Forskerne sammenligner svineinfluensaen med utbredelsen av SARS-epidemien i 2003.

Den grusomme konklusjonen er at pandemien kan tvinge den globale økonomien ut i en lengre periode med deflasjon, hvilket vil føre verden inn i en ond sirkel.

Forbruket vil nemlig falle som følge av at forbrukerne har en forventning om at prisen vil gå ned ytterligere i nærmeste fremtid.

Sykdommen vil også føre til at millioner av arbeidstakere må holde sengen i en periode.

På samme tid vil reiseaktiviteten dale og folk vil holde seg unna offentlige stedet av frykt for å bli smittet.

-Der er en fare for, at svineinfluensaen vipper Storbritannia og verdensøkonomien over i deflasjon. Det skyldes at pandemien rammer i en tid hvor selskaper og banker fortsatt kjemper for å overleve den økonomiske krisen, heter det seg i rapporten.

Den britiske helseministeren, Liam Donaldson, uttalte torsdag at hver tredje brite risikerer å bli smittet, og at opptil 65.000 briter risikerer å dø av viruset, skriver epn.dk.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere