*Nettavisen* Økonomi.

Svindals millionrenn

Foto: (AP/Scanpix)

Selv om en seier i Åre ikke gir prispenger er Svindals utforgull verdt flere millioner.

12.02.07 17:17

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter nedturen i super-G og kombinasjonen lyktes det endelig for Aksel Lund Svindal i alpin-VM i Åre. Verdenscuplederen feide ned til beste tid fra startnummer 21, og så den ene utfordreren etter den andre kjøre ned til svakere tid

NA24 - din næringslivsavis

Den svenske avisen di.se har fått kommunikasjonsbyrået Sport & Brands til å analysere hva et gull i Åre er verdt. Resultatet her er at selv om det ikke er noen prispenger er et VM-gull verdt flere millioner kroner.

Dette underbygges også av PR-rådgiver og NA24-kommentator Jarle Aabø.

- Det er det ingen tvil om. Det som gjør denne seieren så ekstra spesiell var at det var så få som trodde han skulle vinne. Dersom han nå kan forvalte dette riktig vil det kunne bety enormt mye både for han, og ikke minst for å få sponsorene tilbake til sporten. Dette er helt klart gull verdt, sier Aabø til NA24.

Overrasket flere
Det var flere som lot seg imponere og overraske over det norske fartsmonsterets VM-gull.

- Hva? Har Aksel vunnet VM-gull i utfor? Er det sant? Det er helt sykt rått, sier en mektig imponert Lasse Kjus til Nettavisen.

- Ny situasjon
Etter at de norske gullgrossistene Kjus og Aamodt har pensjonert seg har flere fryktet at sporten ville få seg en nedtur. Men dagens fantastiske prestasjon fra Svindal vil nok hjelpe kraftig på.

- Jeg tror nok at norsk næringsliv og de som jobber med sponsorater har fått nok å henge fingrene sine i, etter den helt nye situasjonen som har oppstått rundt sporten, sier Aabø til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.