NA24.no

Foto: TIMOTHY A. CLARY (AFP)

Svindelofre får ti milliarder

Sist oppdatert:
Amerikansk storbank burde ha oppdaget svindelen, mener myndighetene.

(Nettavisen/NTB): JPMorgan Chase & Co inngikk et forlik om å betale 1,7 milliarder dollar til Bernard Madoffs svindelofre. Det tilsvarer 10,5 milliarder kroner i dagens kurs.

Amerikanske myndigheter slår fast at banken mislyktes i å oppdage og varsle om mistenkelig aktivitet knyttet til Madoffs omfattende ponzi-svindel, skriver Reuters.

- Vi innser at vi kunne gjort en bedre jobb, sier JP Morgan talsperson, Jennifer Zuccarelli.

Banken har også gått med på å styrke bedriftens kontrollrutiner som del av forliket. Dermed unngår banken å bli straffeforfulgt. Heller ingen av sjefene i JP Morgan vil bli tiltalt.

Den amerikanske banken har samarbeidet med investoren Madoff siden 1986, ifølge aktor. Dette tok en brå slutt da Bernard Madoff i 2008 innrømmet at han hadde drevet med bedrageri og hvitevasking av penger.

Totalt ble det gjennomført transaksjoner for 150 milliarder dollar via kontoer i banken i løpet av årene Madoff Securities var i virksomhet.

Ansatte i banken skal ha forsøkt å varsle ledelsen allerede mot slutten av 1990-årene om at alt ikke var helt som det skulle.

75 år gamle Bernard Madoff ble dømt i 2009 og soner en dom på 150 års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere