NA24.no

Svindelofre får ti milliarder

Foto: TIMOTHY A. CLARY (AFP)
Sist oppdatert:
Amerikansk storbank burde ha oppdaget svindelen, mener myndighetene.

(Nettavisen/NTB): JPMorgan Chase & Co inngikk et forlik om å betale 1,7 milliarder dollar til Bernard Madoffs svindelofre. Det tilsvarer 10,5 milliarder kroner i dagens kurs.

Amerikanske myndigheter slår fast at banken mislyktes i å oppdage og varsle om mistenkelig aktivitet knyttet til Madoffs omfattende ponzi-svindel, skriver Reuters.

- Vi innser at vi kunne gjort en bedre jobb, sier JP Morgan talsperson, Jennifer Zuccarelli.

Banken har også gått med på å styrke bedriftens kontrollrutiner som del av forliket. Dermed unngår banken å bli straffeforfulgt. Heller ingen av sjefene i JP Morgan vil bli tiltalt.

Den amerikanske banken har samarbeidet med investoren Madoff siden 1986, ifølge aktor. Dette tok en brå slutt da Bernard Madoff i 2008 innrømmet at han hadde drevet med bedrageri og hvitevasking av penger.

Totalt ble det gjennomført transaksjoner for 150 milliarder dollar via kontoer i banken i løpet av årene Madoff Securities var i virksomhet.

Ansatte i banken skal ha forsøkt å varsle ledelsen allerede mot slutten av 1990-årene om at alt ikke var helt som det skulle.

75 år gamle Bernard Madoff ble dømt i 2009 og soner en dom på 150 års fengsel.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere