*Nettavisen* Økonomi.

Svindler på rømmen kobles til mer lureri

Foto: (Colourbox)

En kjent svindler skal stå bak når det lokkes med konkursråd og gode innskuddsbetingelser.

20.11.08 08:29

Flere har fått tilbud fra «selskapene» Konkurs-Net og Finanstjenester denne uken. Etter det NA24 har grunn til å tro er det den kjente svindleren Lars Rune Solberg som står bak de to tjenestene.

NA24 – din næringslivsavis

Adresseavisen kunne tirsdag presentere Konkurs-Net som Økokrim advarte mot. Natt til onsdag fikk mange tusen personer en sms fra selskapet Finanstjenester, der det lokkes med 8,5 prosent rente på innskudd over 200.000 kroner.

På ferde igjen
Lars Rune Solberg ble først kjent som notorisk svindler i vaskebransjen, der han opprettet selskap som ikke betalte skatter og avgifter. Han er slått personlig konkurs, og ble dømt til 22 måneders fengsel for moms- og skattejuks, manglende regnskaper, dokumentfalsk og bedrageri.

For tiden er Solberg på rømmen og han er ettersøkt verden over av norsk politi. De har ikke klart å få fatt i mannen. Kilder i politiet forteller til NA24 at de antar at både Konkurs-Net og Finanstjenester er prosjekter som Solberg har etablert.

Dekknavn
På nettsidene til Konkurs-Net står en Arvid Hildrum som kontaktperson og partner. På nettsiden reklameres det med rådgivning for hvordan man skal agere for selskap med økonomiske problemer, og flere råd for hvordan man unndrar penger og verdier før et selskap går over ende i konkurs.

Hildrum-navnet skal ha blitt brukt tidligere av nettopp Lars Rune Solberg, som også har en lang rekke dekknavn som han benytter seg av.

Ehh...
NA24 har gjentatte ganger forsøkt å nå Finanstjenester onsdag. Etter gjentatte oppringninger så ringer det tilbake fra hemmelig nummer.

En mannsperson presenterer seg som Marius fra Finansnett.

- Hei, det er fra NA24 her. Det gjelder det tilbudet dere sendte ut på sms...

- Eh... ja. Bare hold linja, så skal jeg få presseansvarlig til å ringe deg opp igjen, svarer Marius.

Det var det siste vi hørte fra den kanten.

Knut Smedsrud, som er Solbergs forsvarer, opplyser til NA24 at han ikke har snakket med sin klient og heller ikke er kjent med hvor han oppholder seg. Smedsrud har heller ikke noen kommentarer til saken.

Advarer
Økokrim advarer mot å gå inn på forretninger med Konkurs-Net.

– Vi vil anbefale at folk ikke benytter seg av firmaets tjenester. På hjemmesiden til Konkurs-net er det blant annet oppført en rekke «eksperter» som skal hjelpe deg i en krisesituasjon. Disse «ekspertene» er kun fiktive personer, sa Anne Dybo på desken hos Økokrim til Adresseavisen tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.