Svindler solgte Eiffeltårnet

Foto: Richardsen, Tor (Scanpix)

Noen bløffmakere er helt utrolige. Her er de verste.

29.08.07 21:43

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Svindlere har i alle år fascinert oss mennesker og flere har blitt udødeliggjort gjennom film, bøker, musikk og skuespill. Men noen bløffer er atskillig verre enn å narre naboen 1. april. Dinapengar.se har satt opp en oversikt over bløffmakerne som lurte hele verden.

NA24 - din næringslivsavis

- Mitt land trenger å investere, sa Gregor MacGregor når han returnerte fra Latin-Amerika til London i 1820. Han skal angivelig ha fått pengene til å rulle inn da han hevdet at han blitt utnevnt til prins i det oppdiktede landet Pyais, som var rikt på naturressurser. Det er av sine egne man skal få det.

Solgte Eiffeltårnet
Mannen med det herlige navnet Victor Lustig klarte å rundlure skrothandlere så det sang. Han presterte nemlig å selge Eiffeltårnet. Ikke bare én, men hele to ganger bet skrothandlere på historien hans om at regjeringen ikke hadde råd til å vedlikeholde bygget. Lustig presterte også å slippe unna arresten selv om bløffen var av den grove sorten.

På slutten av 1800-tallet skal James Addison Reavis ha stukket av med et bytte man sjelden ser. Ifølge den svenske avisen skal han rett og slett ha stjålet en stor del av staten Arizona, og i avisene skal det ha blitt opplyst at innbyggerne måtte betale skatt til Arizonas baron.

Udødeliggjort
Frank Abagnale ble verdenskjent da Leonardo DiCaprio spilte ham i filmen «Catch me if you can». Abagnale satt hjemme og fant på utdannelser, og han var blant annet pilot, doktor og jurist og var en betydelig forfalsker av sjekker.

Som straff for ulovlighetene fikk han jobb i FBI.

En av de virkelig ustoppelige svindlerne verden har sett var Jefferson Randolph Smith, som solgte såper med bonus. Han påsto at noen av såpestykkene inneholdt sedler da han solgte foran store folkemengder. Kumpanene hans begynte å juble over at det var sedler i deres stykker, og resten lot seg lure. Etter 20 år og tildelingen av økenavnet «Soapy Smith» fant han ut at han skulle begynne med noe nytt. Derfor startet han opp en telegrafstasjon i Alaska under gullrushet der han tok fem dollar for å sende telegrammer til hele verden. Det kundene ikke visste var at han aldri hadde støpselet i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag