Til å begynne med kan det se helt ut som om svindelmailen er fra Netflix - den har nemlig samme grafiske profil og i emnefeltet meldes det om at brukeren har avsluttet abonnementet.

I e-posten står det:

«Som du ba om har vi avsluttet Netflix-abonnementet. Denne endringen trer i kraft onsdag 29. juli», har abonnementene fått beskjed om.

«Om du har endret deg og heller vil fortsette, bare besøk Start medlemskapet på nytt på», fortsetter mailen og ber brukerne følge en lenke for å gjenoppta abonnementet – som fører til en side hvor man må oppgi kredittkortinformasjon.

- Jeg gikk inn og skulle til å dra frem kredittkortet for å forlenge, før jeg tenkte meg litt om, sier en Netflix-bruker til Nettavisen.

- Jeg er midt i en abonnementsperiode og e-postavsenderen får en til å stusse. I tillegg er det en skrivefeil i e-posten - «om du har endret deg», fortsetter brukeren.

– Alt så ekte ut. Jeg utvidet avsender, og så at denne ikke var fra Netflix. Adressen til nettsiden var heller ikke en Netflix-side, sier en av dem som har fått eposten til Stavanger Aftenblad.

Også tidligere har strømmetjenestens merkevare blitt misbrukt av kriminelle. I februar skrev VG om en lignende e-post, hvor mottakeren ble advart om at betalingen av Netflix-abonnementet ikke hadde gått gjennom.

Netflix opplyser til NTB om at de aldri vil be om betalingsopplysninger via e-post.