NA24.no

Svindlerens aksjer solgt

(TV 2)
Sist oppdatert:
Korrupsjonssiktede Frank Murud selger unna aksjene sine. Flere i sfæren rundt investoren Idar Vollvik skal ha kjøpt aksjer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

(Endret)

Kilder i aksjemarkedet bekrefter overfor NA24 at aksjene til korrupsjonssiktede Frank Murud er solgt ut. Han sitter på en storpost i teknologiselskapet Birdstep. Disse aksjene skal nå være tatt av et konsortium av kjøpere.

NA24 - din næringslivsavis

Dette stemmer overens med opplysninger NA24 skrev om for en måned siden.

Vollvik med?
Det har tidligere vært spekulert i at den utvandrede finansmannen Idar Vollvik skal være kjøper av hoveddelen av aksjene i Birdstep. Dette ønsker han imidlertid ikke å bekrefte overfor NA24.

- Det kan jeg ikke kommentere overfor deg, sier Vollvik til NA24.

Etter det NA24 forstår skal ikke Vollvik selv vært kjøper av aksjene i Birdstep. Folk i sfæren rundt investorene skal imidlertid ha tatt frem lommeboken. NA24 kjenner ikke til hvilket meglerhus som skal ha plassert aksjene, som ble solgt av Muruds advokater tirsdag.

Storaksjonær i Birdstep
Murud har brukt deler av svindelpengene sine som aktiv investor på Oslo Børs, og det er særlig Birdstep-aksjen som har fattet hans interesse.

Birdstep er et selskap som driver innen sømløse mobilløsninger og minidatabaser. Selskapet har lenge jobbet med å få et større gjennombrudd, etter en rekke tilbakeslag de siste årene.

Totalt var Muruds aksjer i Birdstep verdsatt til 38 millioner kroner da han ble siktet. Etter at opplysningene til NA24 var ute, steg aksjekursen til Birdstep klart. Tirsdag ettermiddag var Birdstep-aksjen opp 5 prosent til 12,75 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere