*Nettavisen* Økonomi.

Svindlet NAV for 386.406 kroner – dømt til å betale 205 kroner i erstatning

Krevde penger fra NAV mens hun jobbet.

Nå er kvinnen dømt i Øvre Romerike tingrett til ubetinget fengsel i fem måneder, og til å betale 205 kroner i erstatning til Nav, skriver Romerikes Blad.

Unnlot å føre arbeidstimer

Bakgrunnen er ifølge dommen at kvinnen i perioden 15. mars 2011 til 1. februar 2014 leverte inn meldekort til meldekortsentralen, hvor hun unnlot å føre timer som hun arbeidet ved en arbeidsplass i Skedsmo.

Opplysningene på meldekortene dannet grunnlag for automatisk beregning og urettmessig utbetaling av tilsammen 386.406 kroner fra Nav.

Innrømmet alt

Da kvinnen møtte i tingretten nylig innrømmet hun alt.

«Vår sak omhandler et beløp på over 4,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) på det aktuelle tidspunktet. Retten finner det derfor klart at utgangspunktet for straffutmålingen må være ubetinget fengsel i denne saken», skriver dommerfullmektig Christine Skjebstad Weigård i dommen.

Påtalemyndigheten ba om seks måneders fengsel, mens retten falt ned på fem måneder, med henvisning til en tilsvarende sak der det svindlede beløpet var noe større.

– Finner kravet utvilsomt

«Påtalemyndigheten har fremmet erstatningskrav på kroner 205. Dette er en del av feilutbetalingen som er foreldet i Navs tilbakebetalingssak. Retten finner kravet utvilsomt og det tas derfor til følge», skriver dommeren.

Det er ikke opplyst i dommen hva som er årsaken til at erstatningskravet fra Nav ikke var større enn 205 kroner.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag