NA24.no

Svingende start

Sist oppdatert:
Når oversikten over antall solgte boliger ble fremlagt stupte børsene, etter å ha vært høyt oppe på den lave oljeprisen.

Les NA24 på mobil

Prisfallet for råolje gir grunnlag for optimisme for investorene ved børsene i USA. Lav oljepris blir som regel tatt godt i mot på Wall Street, og fredagens gevinstsikring gjorde at aksjemarkedet fikk en fin start på dagen. Men så kom tall som viste at antallet solgte boliger falt med 0,5 prosent i august. Selv om dette var en del mindre enn ventet stuper de toneangivende i minus.

NA24 - din næringslivsavis

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones er ned 0,04 prosent, teknologitunge Nasdaq faller med 0,19 prosent, mens den bredere S&P 500- detter med 0,09 prosent.

Følg Wall Street her

Oljen under 60
Oljeprisen falt i løpet av helgen til under 60 dollar fatet og mandag ettermiddag koster et fat med referanseoljen WTI koster 59,95 dollar. Irans samarbeidsvilje og gjenopptagelsen av produksjonen ved Nord-Amerikas største oljefelt gjør at oljeprisen har fått et fall de siste dagene.

Oljeprisen kan du følge her

Bullish
Vekstpessimisme bidro til å sende de amerikanske børsene i forrige uke. Fredagens børsfall virker å være bakt inn i markedet, selv om rapportene fra de amerikanske myndighetene var svært negative.

- Tapene var moderat ødeleggende i det veldig kortsiktige bildet, noe som favoriserer en mer defensiv fordøyelig tone denne uken, sier teknisk analytiker Steven Miley i Merrill Lynch til Marketwatch.

- Ikke desto mindre, villigheten vil å fortsatt utfordre motstanden og forsvare viktigere støttefaktorer gjør at vårt fremtidsutsikter forblir bullish inn i fjerde kvartal, fortsetter analytikeren til Marketwatch.

Viktige boligtall
Antallet solgte boliger faller fortsatt i USA, men ikke fullt så mye som ventet. Tall fra de amerikanske myndighetene viser at salget av eksisterende boliger i august var på 6,3 millioner boliger. Dette er en nedgang tilsvarende rundt 0,5 prosent, mens markedet hadde ventet et langt svakere salg. Ifølge Bloomberg News var det ventet at antallet eksisterende boliger ville ende på 6,2 millioner.

Hewlett-Packard kan også fort komme i fokus etter at selskapets styreleder Patricia Dunn har trukket seg. Konsernsjef Mark Hurd tar over som fungerende styreleder, etter at det gamle styret gjennomført flere omstridte undersøkelser for å finne kilden til en rekke lekkasjer.

Dagens nøkkeltall
Dow -0.04% til 11,503.53

Nasdaq -0.19% til 2,214.82

S&P 500 -0.09% til 1,313.65

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere