NA24.no

Svinn på skogen

Sist oppdatert:
Milliardunderskudd feller aksjekursen til Norske Skog fredag formiddag. Oslo Børs faller 0,5 prosent.

(NA24): Norske Skog er børstaper etter en halvtimes handel på Oslo Børs fredag formiddag. Aksjekursen er ned over fire prosent etter at selskapet la frem resultatet for fjerde kvartal.

Trimmer regnskapet
Konsernsjef Jan Oksum har gjennomført litt av en ryddesjau i fjerde kvartal. Selskapet nedskriver verdier for til sammen 1,1 milliard i årets tre siste måneder. I tillegg er netto driftsresultatet negativt i det siste kvartalet. Markedet er skuffet og sender aksjekursen nedover.

Torsdagens børsvinner, Ementor, fortsetter oppturen fredag. Aksjekursen til den gamle it-traveren stiger med nesten tre prosent. Torsdag steg samme aksje med 26,64 prosent.

Debut for Halvorsen
Dagens børsvinner før lunsj ser ut til å bli Tandberg. Torsdag ettermiddag presenterte den ferske konsernsjefen, Fredrik Halvorsen, resultatet for fjerde kvartal. Teknologiselskapet gjorde det langt dårligere enn i samme periode året før, men slo likevel resultatvarselet. Tandberg-aksjen stiger med over fem prosent.

Prosafe har også lagt frem resultater fredag morgen. Driftsresultat var det beste i selskapets historie, men likevel dårligere enn ventet. Aksjekursen til Prosafe faller derfor med 3,5 prosent.

Tror på vekst
Også Odfjell har kommet med sitt resultat. Odfjell leverte et driftsresultat på 42 millioner dollar for fjerde kvartal, og lover enda bedre tider.

Det samme gjør Telecomputing. Selskapet økte resultatet til 5,9 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal 2005, i forhold til 4,2 millioner i samme periode året før. Telecomputing venter en vekst over markedsveksten i første kvartal 2006. Den generelle markedsveksten estimeres til 6-8 prosent.

Børsen faller
Fall i oljeprisen trekker oljekameratene og Oslo Børs ned. Statoil faller med rundt en prosent. Hydro-aksjen falt med fem kroner torsdag etter meldingen om millardtap i fjerde kvartal. Fredag faller aksjen videre, men ikke like mye som Statoil.

Meglerhuset Carnegie mener milliardmissen kan fremskynde en eventuell splittelse av selskapet, og det er en idé som fortsatt frister mange i markedet.

Hovedindeksen er ti minutter på ti ned 0,52 prosent.

De viktigste børsene i Europa er svakt opp fredag morgen. Stockholmsbørsen er derimot ned.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere