NA24.no

Sykepleierforbundet brukte bistandspenger på jubileumsfeiring

Her spiller trommekorpset i Spikersuppa i anledning Sykepleierforbundets hundreårsmarkering i 2012.
Her spiller trommekorpset i Spikersuppa i anledning Sykepleierforbundets hundreårsmarkering i 2012. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Bistandspengene ble brukt til å hente afrikanske sykepleiere til jubileumsfeiring i Norge.

Norsk Sykepleierforbund har måttet betale tilbake over 200.000 kroner til Norad.

Pengene var bevilget av Norad til utviklingstiltak i sykepleierorganisasjoner i Afrika, men ble brukt til å betale flybilletter og hotellopphold i Oslo for afrikanske sykepleierne som var invitert til å være med på feiringen av 100-årsjubileet, skriver VG ifølge NTB.

Leder i kontrollenheten i Utenriksdepartementet, Arne Sannes Bjørnstad, mener at forbundet burde ha skjønt at bistandspengene ikke kunne benyttes på denne måten.

– Ja, det burde de absolutt forstått. Dette er bistandsmidler som skulle brukes til utvikling i Afrika, sier Bjørnstad. Saken ble oppdaget ved en gjennomgang av sykepleierforbundets rapporter om bruken av bistandsmidlene.

Norges Sykepleierforbund mener de handlet i god tro.

– Vi mente reisen til Norge kunne defineres som en del av organisasjonsutviklingen, og at vi kunne ta dem til Norge for at de skulle få erfaringsutveksling. Vi tar til etterretning at Norad mener noe annet, sier administrasjonssjef Pål Rønnevik i Norsk Sykepleierforbund. (NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere