Gå til sidens hovedinnhold

Sylvia Brustad slutter i Spekter

Gir seg:

Sylvia Brustad har valgt å si opp sin stilling og slutter i Spekter.

– Jeg beklager, men også respekterer Sylvias beslutning om at hun har valgt å si opp sin stilling hos oss i Spekter. Jeg vil takke Sylvia for hennes innsats og engasjement i tiden hun har jobbet hos oss.

- Med sin politiske erfaring, klokskap og ikke minst gode humør, har hun gitt viktige bidrag i så vel Spekters utvikling som oppgaveløsning i tiden hun har vært her, sier administrerende direktør i Spekter Anne-Kari Bratten, i en pressemelding.

Veiskille

– Etter ei spennende tid i Spekter har jeg kommet til et veiskille der jeg etter nøye overveielse har valgt å gjøre noe annet. Jeg har derfor valgt å si opp min stilling i Spekter.

- Jeg har hatt en spennende og lærerik tid sammen med dyktige kolleger i Spekter. Spekter er en viktig og spennende arbeidsgiverforening i kontinuerlig utvikling og jeg er stolt av det vi i fellesskap har oppnådd på helseområdet i tiden jeg har jobbet der, som f.eks:

* sluttført avtalen med Den Norske Legeforening i januar 2018

* fornyet samarbeidsavtalen med Fagforbundet

* avtale om arbeidstid i sykehus med Norsk Sykepleierforbund

* enighet i hovedoppgjøret med alle arbeidstakerorganisasjonene våren 2018

Annerledes

- Oppgavene og ansvaret jeg har hatt i Spekter har vært spennende, men har også vist seg å bli noe annerledes enn det jeg så for meg da jeg startet. Jeg vil nå bruke litt tid på tenke meg om hva jeg skal begynne med, sier Sylvia Brustad.

Den tidligere AP-statsråden uttalte da hun fikk jobben, at hun opplevde Spekter som en «svært kompetent, nytenkende og offensiv arbeidsgiverorganisasjon». Hun så i 2017 frem til å bli en del av en organisasjon som står fram med en «tydelig og framsynt stemme i samfunnsdebatten».

Brustad har blant annet erfaring som stortingsrepresentant og statsråd i fire departementer for Arbeiderpartiet. Hun har også vært fylkesmann i Hedmark og jobbet som daglig leder i Aker Kværner Holding under Kjell Inge Røkke.

Kommentarer til denne saken