NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Sylvia svarer på SAS-kritikk

Sist oppdatert:
Tror SAS vil klare milliardinnsparelser tross fagforeningsuro.

Mandag meldte NA24 at det er en ny konflikt under oppseiling i SAS.

NA24 – din næringslivsavis

De kollektive forhandlingene mellom Norsk Kabinforening og SAS fikk ikke løst en pensjonsfloke som henger igjen fra gamle dager.

Les mer her: Full krig om SAS-pensjon

Gullkantet pensjon
Medlemmer i Norsk Kabinforening får nemlig mulighet til å gå av i en alder av 55 år med svært gode betingelser. Men en avtale sikrer også medlemmene av det YS-sammensluttede forbundet SAS Norge Kabinforening de samme betingelsene dersom avtalen mellom SAS og Norsk Kabinforening ikke skrotes i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Forhandlingene mellom SAS og Norsk Kabinforening ble ikke ferdigstilt før dagen før Sylvia Brustad kom til Stortinget for å sikre at staten skulle delta i en emisjon.

Reaksjoner
Mandag reagerte flere stortingspolitikere på opplysningene om at det fremdeles var fagforeningsbråk i SAS.

- Vi reagerer stekt på at det er tunge uavklarte forhold mellom SAS og fagforeningene, sa næringspolitisk talsmann Torbjørn Hansen i Høyre mens Frps Øyvind Korsberg sender brev til næringsministeren og ber om at saken blir sett nærmere på.

Les mer her: Reagerer på SAS-bråk

- Rokker ikke ved avtalene
NA24 har helt siden torsdag forsøkt å få minister Brustad i tale. I en e-post, som kom mandag kveld, skriver hun følgende:

«Arbeidsvilkår i alle selskap reguleres av avtaler mellom de ansatte og selskapets ledelse. NHD er som eier aldri involvert i slike avtaler, og er ikke kjent med innholdet i drøftingene. Vi vil som eier ikke kommentere innholdet i avtaler mellom partene.»

Og hun er ganske sikker på at besparelsene på 1,3 milliarder svenske kroner fra de ansatte, en forutsetning for å gå inn med mer egenkapital, vil stå seg selv om det blir mer fagforeningsbråk fremover.

«Det er fortsatt min oppfatning at selskapets ledelse og de ansattes organisasjoner i SAS har bidratt med å løfte i samme retning for å muliggjøre et nytt strategisk løft for SAS. Det samlede bidraget fra de ansattes organisasjoner innebærer årlige kostnadsbesparelser på 1,3 milliarder kroner. SAS har 39 ulike kollektive avtaler og selskapet har opplyst om at det i store deler av året vil være spørsmål oppe til behandling i tilknytning til noen av disse avtalene. SAS har imidlertid forsikret meg om at det i slike forhandlinger, nå sist i knyttet til avslutningen av 08 forhandlingene med Norsk Kabinforening, ikke er oppe spørsmål som rokker ved de avtalte kostnadsbesparelsene jeg tidligere har redegjort for til Stortinget», skriver Brustad i en e-post til NA24 gjennom sin kommunikasjonsavdeling.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere