NA24.no

(Scanpix)

Synes de gjør nok

Sist oppdatert:
Næringslivet takker nei til klimakvoter.

Regjeringen oppfordrer alle bedrifter til å kjøpe klimakovoter til sine ansatte når de er ute å fly. Men norske bedrifter og organisasjoner syntes de gjør mer enn nok på andre områder. melder Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

De aller fleste bedriftene avisen har snakket med, mener at de allerede gjør så mye i egen bedrift at de ikke ser noe poeng i å kompensere også ved de ansattes jobbreiser med fly.

Den unnskyldningen er ikke god nok, mener Miljøstiftelsen GRIP (Grønt i praksis), som hjelper norske bedrifter til å oppnå bedre verdiskaping med lavere miljøbelastning.

– Vi anbefaler at man skal forbedre egen virksomhet, men også handle kvoter i utviklingsland. Norges utslipp står for 2 til 3 promille av de samlede utslippene i verden. Da er det opplagt at vi ikke kan gjøre nok ved kun å redusere utslipp her hjemme. Vi må også bruke vår finansielle ryggrad, sier seniorrådgiver i GRIP, Rune Drægni til avisen.

Blant miljøorganisasjonene som ikke vil kjøpe klimakvoter er Bellona. Deres begrunnelse er at de allerede bruker alle sine penger på miljøvern.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere