NA24.no

Foto: Richard Drew (AP / Scanpix)

Synkende stemning i USA

Forbrukertilliten daler.

Målingene som blir tatt i slutten av april viser at indeksen fra Universitet i Michigan faller til 62,6.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en nedgang fra 69,5 i mars, og det svakeste nivået på 26 år, ifølge Bloomberg.

Analytikerne hadde ventet at målingen ville havne på 63,2 viser en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News.

Rapporten viser at målingene for nåværende situasjon falt til 77 fra 84,2 i mars

Samtidig viser undersøkelsen av inflasjonsutsiktene de neste 12 månedene økte til 4,8 prosent i april fra 4,3 prosent måneden i forveien. Tilsvarende for fem år frem viser en oppgang til 3,2 prosent fra 2,9 prosent.

Consumer confidence/Consumer sentiment - USA

Det er to ulike målinger av forbrukertillit i USA, en utført av non-profit-organisasjonen Conference Board, en annen utført av University of Michigan. Den første kalles Consumer Confidence, den andre Consumer Sentiment, men det er samme sak.

Begge er spørreundersøkelser hvor tusener av husholdninger spørres ut som synspunkter på den økonomiske utviklingen, slik de opplever den. Begge består også av to hoveddeler: Ett tall for situasjonen nå, et annet for forventninger til fremtiden.

En svakhet ved slike indekser er at de påvirkes av forhold som ikke alltid fører til konkret høyere eller lavere aktivitet hos forbrukerne. Det kan være politisk usikkerhet eller en spesielt positiv eller negativ allmenn nyhet.

Derfor er det bare betydelige endringer i indeksene som bør vektlegges, men da kan de også være et godt signal på endringer i forbrukernes oppførsel.

Undersøkelsen til Conference Board offentliggjøres den siste tirsdagen i den måneden den gjelder. Undersøkelsen til University of Michigan kommer i to runder: En foreløpig versjon den andre fredagen i den måneden den gjelder, og en endelig på den fjerde fredagen i måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere