NA24.no

Synlig bedring for utviklingen

Sist oppdatert:
Forskerne i OECD slår fast at de største nasjonene snart er i en ekspansiv fase.

De ledende økonomiene i verden kan nå være i bedring eller vokse etter å ha nådd bunnen av den nåværende økonomiske resesjonen tidligere i år. Det signaliserer de ledende indikatorene fra OECD.

NA24 - din næringslivsavis

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling viser til at tallene peker mot en bedring i de fleste utviklede økonomiene som helhet, mens Frankrike og Italia nå opplever en potensiell ekspansjon.

Indeksen som følger de ledende indikatorene for OECDs 30 medlemmer stiger for sjette måned på rad i august og havnet på 99,2 poeng. Det er en oppgang fra 97,7 poeng i juli.

Et tall på over 100 antyder ekspansjon, men et tall under 100 antyder tilbakegang. Fredagens tall viser at det fortsatt er en tilbakegang, men indeksen er i ferd med å bryte gjennom 100 poeng og dermed signaliserer ekspansjon i økonomiene.

Den sterke utviklingen i Frankrike og Italia bidro sterkt til at indeksen over ledende indikatorene for euroområdet havnet for andre måned på rad over 100 poeng i august med 102 poeng. I juli lå indeksen for de 16 medlemslandene på 100,2 poeng.

For første gang ligger økonomiene i eurosonen an til å oppleve det første kvartalet med BNP-vekst siden første kvartal 2008.

En måling som følger de syv største økonomiene steg til 99,1 poeng i august fra 97,5 poeng i juli. Landene det er snakk om er USA, Canada, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Italia.

De ledende indikatorene i Storbritannia steg til 100,7 poeng fra 99,1 poeng. I Tyskland havnet indeksen på 100,8 poeng, mens Canada viser en måling på 100,2 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere