NA24.no

SAKSØKT: Synnøve Finden mener seg forskjellsbehandlet, og har saksøkt staten ved Landbruks- og matdepartementet.
SAKSØKT: Synnøve Finden mener seg forskjellsbehandlet, og har saksøkt staten ved Landbruks- og matdepartementet. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Synnøve Finden saksøker Listhaug

Sist oppdatert:
Nå havner Landbruks- og matministeren i en youghurt-smørje.

- Jeg hadde aldri trodd det skulle bli nødvendig å gå til rettssak mot staten med en Frp-statsråd i spissen, fordi hun bryter med Frps politikk og opprettholder ulovlig diskriminerende konkurranseregler, sier styremedlem Jan Bodd i Synnøve Finden til Dagens Næringsliv.

Synnøve Finden saksøker Staten ved Landbruks- og matdepartementet fordi Synnøve Finden ikke får den samme støtten til produksjon av youghurt som Q-Meieriene får.

Q-Meieriene får 50 øre per liter melk som blir brukt til youghurt-produksjon. Støtten skal kompensere for konkurransefordelen til Tine meierier. Synnøve Finden søkte også om å få denne støtten, men departementet svarte at støtten var en særordning for Q-Meieriene.

Landbruks- og matdepartementet bekrefter overfor DN at det har mottatt varsel om søksmål fra Synnøve Finden, og at departementet har fått frist til 24. april med å svare på varselet.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere