NA24.no

Synnøve i pluss

Foto: Erlend Aas (SCANPIX)
Omsetningen i meieriselskapet Synnøve Finden falt tilbake i første kvartal, samtidig er driftsresultatet bedret fra fjoråret.

I første kvartal endte Synnøve Finden opp med et resultat før skatt på 17 millioner kroner, mot 19,3 millioner kroner i samme periode året før.

NA24 - din næringslivsavis

- Årets tre første måneder bekrefter at vi har etablert en god og lønnsom plattform for selskapet, sier Thorbjørn Graarud, administrerende direktør i Synnøve Finden.

Driftsresultat i kvartalet endte på 18 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 4,1 millioner kroner året før, mens driftsinntektene i første kvartal endte på 214,7 millioner kroner, mot 232,6 millioner kroner i samme fjorårsperiode.

Driftsresultatet er belastet med engangskostnader på 6 millioner kroner, og godskrevet med tilskudd fra Statens landsbruksforvaltning på 11 millioner kroner, opplyser konsernet

Tilskuddet relaterer seg til etterregningene i prisutjevningsordningen for melk, mens engangskostnadene i hovedsak kan henføres til varereturer i forbindelse med utskifting av et hovedprodukt, opplyses det.

Pizza i støtet
- Parallelt med å sikre god lønnsomhet, har selskapet jobbet frem en offensiv strategiplan som legger føringer for selskapets fremtidige utvikling. Vi ser store muligheter for lønnsom vekst i årene fremover, fortsetter Graarud.

Selskapet skriver i resultatpresentasjonen at fokuset fremover vil være på produksjonsoptimalisering, produktutvikling,målrettet markedsføring og salg av merkevaren Synnøve.

SynnøvePizza lanseres nå som en ny produktkategori i selskapet. Dette er en fersk pizza bakt på italiensk vis, toppet med Synnøve Findens egen ost.

- Vi har stor tro på markedet for fersk pizza, og har som ambisjon å bli Norges ledende merkevareleverandør i dette markedet, sier Graarud.

Egenkapitalandelen ved utgangen av mars utgjorde 42 prosent, mens netto rentebærende gjeld ved utgangen av første kvartal var 223,5 mill kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere