Systemfeil gir byggesak-kaos

Det offentlige systemet for elektronisk kommunikasjon i plan- og byggesaker, ByggSøk, har ligget nede i over en uke. Siden kommer opp igjen tidligst i midten av neste uke.

Det offentlige systemet for elektronisk kommunikasjon i plan- og byggesaker, ByggSøk, har ligget nede i over en uke. Siden kommer opp igjen tidligst i midten av neste uke.

Skal du kontakte kommunen i byggesaker, må du bruke gammeldagse papirblanketter.

( ESTATE NYHETER): Det offentlige systemet for elektronisk kommunikasjon i plan- og byggesaker, ByggSøk, har ligget nede i over en uke. Og det gjør det fremdeles.

ByggSøk er det offentlige systemet for elektronisk kommunikasjon i plan- og byggesaker. Da tjenesten ble lansert, ble det kunngjort at alle som skal gjennomføre tiltak i henhold til plan- og bygningsloven skulle benytte seg av tilbudet.

Les også: Opphevelse av revidert småhusplan

Les også: Vil endre plan- og bygningsloven

ByggSøk driftes av Direktoratet for byggkvalitet, og formålet med tjenesten var å bidra til standardisering, forenkling og effektivisering av plan- og byggesaksprosessen.

Det var i august ByggSøk begynte å fuske og etter hvert kom tjenesten fullstendig ut av funksjon. Resultatet av dette er at utbyggere nå må ty til gammeldagse papirblanketter ved innsending av byggesaker til kommunene.

Direktoratet for Byggkvalitet varsler på formiddagen i dag at tjenesten tidligst vil komme i drift i midten av neste uke.

Direktoratet må bygge opp en ny database fra en sikkerhetskopi.

Les også: - Eiendom har blitt komplisert

Les også: Slik skal byggesaksbehandling bli lettere

- Fordi det er store mengder data, tar det dessverre lang tid. Vi samarbeider med eksperter for å rekonstruksjon av databaser for å få gjennomført dette riktig og så raskt som mulig, opplyser direktoratet på sine nettsider.

Les flere saker fra Estate Nyheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.