NA24.no

Syv banker saksøkt

(Reuters)
Sist oppdatert:
Det straffet seg å hjelpe konkursrammede MF Global.

Meglerhuset MF Global, med tidligere Goldman Sachs-topp Jon Corzine i spissen, ble slått konkurs i slutten av oktober. Fredag ble syv banker som hjalp MF Global med å selge obligasjoner, beskyldt for å skjule problemene før salgene, og saksøkt av to pensjonsfond. Saksøkerne er IBEW Local 90 i Connecticut og Plumbers' and Pipefitters i Missouri, og de søker erstatning til investorer mellom 3. februar i år og 31. oktober, som er konkursdatoen.

De saksøkte bankene er Bank of America, Citigroup Inc, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Jefferies Group, JPMorgan og Royal Bank of Sctotland. Også flere enkeltpersoner er tiltalte, inkludert Jon Corzine selv. Global MF er ikke saksøkt på grunn av konkursen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge klagen valgte MF Global å investere tungt i risikofylt europeisk statsgjeld, i stedet for å ta vare på kundemidlene. I tillegg er det utelatt at de hadde høyt lån. Klagen sier videre at de syv bankene hjalp til med å skrive tilbudsdokumenter, der de unnlot å gjennomføre en tilfredsstillende aktsomhetsundersøkelse, noe saksøkerne mener burde vært gjort.

MF Global slet tungt den siste uken. De led et tap i tredje kvartal, aksjene falt med to tredjedeler og kredittvurderingen ble kuttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere