NA24.no

T-bane til 1,4 milliarder

Sist oppdatert:
Det største kollektivprosjektet i Oslo er satt på sporet. Det har kostet 1,4 milliarder kroner.

Les NA24 på mobil

T-baneringen mellom Ullevål stadion og Carl Berners plass ble i dag offisielt åpnet av kronprins Haakon. Banen har kostet 1,4 milliarder kroner og 75 prosent er finansiert av Oslopakke 2.

NA24 - din næringslivsavis

T-baneringen er det største kollektivprosjektet i Oslos historie siden t-banen kom for 40 år siden.

SE BILDENE: Haakon tok t-banen

Kundene betaler
Prislappen på 1,4 milliarder kroner skal først og fremst dekkes av trafikantene selv, men Oslo kommune spyttet også inn drøye 500 millioner kroner.

- T-baneringen vil delvis bli finansiert gjennom Oslopakke 2, som er inntekter fra blant annet billetter og bomringene, sier informasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen i Oslo Sporveier til NA24.

- Katalysator
Ifølge Agerbak-Jensen har den nye t-baneringen allerede virket som en katalysator både for det lokale næringslivet og Handelshøyskolen BI, som ligger i Nydalen.

- Jeg tror dette har vært en katalysator for både næringslivet, boliger og Handelshøyskolen BI som holder til i Nydalen. Av de totalt 100 t-banestasjonene som finnes, er Nydalen stasjon den åttende mest trafikkerte, sier Agerbak-Jensen.

Siden 1990 har bilistene bidratt med rundt 3,5 milliarder kroner til utbygging av kollektivtrafikk i Oslo og Akershus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere