*Nettavisen* Økonomi.

T5PC-advokat drapstruet

Mens T5PC-gründer Jim Wolden skjuler seg for kreditorene i Spania, må advokaten som står i spissen for fortvilte investorer beskytte seg med våpen.

10.04.06 22:39

Advokaten til de tidligere T5PC-medlemmene, Olav Sylte, bærer våpen for å beskytte seg etter å ha mottatt drapstrusler fra personer i pyramidemiljøene. Olav Sylte har stått i spissen for fortvilte investorer som vil ha pengene sine tilbake. Advokatenes mange utspill mot alle pyramideselskapene i Norge, har ført til at han har blitt utsatt for drapstrusler.

- Dette er alvorlige straffbare trusler. Det dreier seg om trusler som ikke kan forstås på annen måte enn at man ønskes bort fra jordkloden, sier Sylte til TV 2 Nyhetene.

- Må forsvare meg
Så langt har han ikke kontaktet politiet på grunn av truslene, men forteller at han bærer våpen for å beskytte seg.

- Jeg har tatt nødvendige forholdsregler til enhver tid. Jeg har vært nødt til å ha tiltak rundt meg og med meg, som gjør at jeg kan forsvare meg i en slik situasjon, sier Sylte.

- Er det skytevåpen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Har du bæretillatelse for våpen.

- Jeg ønsker ikke konkretisere dette nærmere, sier advokaten.

Han presiserer at dette ikke bare handler om T5PC.

- Jeg jobber jo mot alle de store pyramidene, og her er det personer som har store pengebeløp. Man er jo kjent med at de kan kjøpe tjenester som innebærer noe slikt, sier han, med henvisning til truslene.

Full krangel
Advokaten har nå havnet i krangel med misfornøyde T5PC-klienter. En av dem er Kurt Holm som har klaget Sylte inn for advokatforeningens disiplinærnemnd.

- Han nekter oss innsyn i papirer og vi får ikke innsyn i saken. Sylte har også gått til avisene og sagt at vi ikke er klienter lenger, sier Kurt Holm.

40 klienter, deriblant Holm, nektet å betale da Sylte krevde mer penger av dem i fjor sommer. Klientene mener Sylte ikke har gitt dem innsyn i hva pengene har blitt brukt til, og mener Sylte har vært mer opptatt av å profilere seg i media, enn å gjøre en jobb for klientene.

Advokaten hevder kun 52 av de opprinnelige 92 klientene ville være med videre. Og det er disse han nå jobber for. Dette mener Holm og flere andre klienter er feil, og at Sylte har brutt den opprinnelige avtalen med dem.

- Velger klienter selv
Olav Sylte tilbakeviser påstanden.

- Han må gjerne hevde at han er min klient. Men jeg velger selv hvilke klienter jeg vil ha. En advokat skal gi en redegjørelse for saken. Det gjør vi skriftlig i en oppdragsavtale. Denne Kurt Holm har ikke sendt oppdragsfullmakt i retur, sier Sylte.

Holm på sin side mener advokaten snarest må ta de utestengte klientene inn i varmen igjen for å unngå rettslige skritt.

- Hvis ikke vil vi vurdere å saksøke ham for utroskap og bedrageri, sier Holm til TV 2 Nyhetene.

Brudd på god advokatskikk?
I klagen til advokatforeningens disiplinærnemnd peker Kurt Holm på følgende forhold:

1. Advokat Olav Sylte krever penger for å gjennomføre oppdraget. Holm og de andre utestengte klientene hevder de har betalt til sammen 46 000 kroner i den opprinnelige avtalen og vil vite hva pengene er brukt til. I tillegg stilles det spørsmål ved om Sylte kan kreve 35 prosent av eventuell inndrevet inntekt fra T5PC.

2. Sylte har ikke gitt innsyn eller beslutningsmyndighet til klientene.

3. Habilitetsinnsigelser og forholdet til bobestyrer.

4. Syltes fokus, presseaktivitet og adferd generelt. Kurt Holm mener Sylte har prosedert saken i pressen og ikke i retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag