NA24.no

T5PC-direktør dømt

Sist oppdatert:
Brøt regnskapsloven etter aksjesalg i pyramideselskapet.

En tidligere finansdirektør i T5PC Global Markets er dømt til 45 dagers betinget fengsel. Han må i tillegg betale en bot på 45.000 kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Finansdirektøren var siktet for overtrådt en rekke punkt i regnskapsloven. Bakgrunnen for dette skriver seg fire år tilbake.

Aksjekrøll
Høsten 2003 kjøpte T5PC Global Markets B-aksjer i selskapet T5PC Invest til en pris av 25,5 millioner kroner. Aksjesalget ble bokført som aksjekjøp fra gründerne i regnskapet til T5PC Global Market av regnskapsføreren i selskapet etter instruksjon av finansdirektøren.

Aksjen ble deretter solgt videre, og salgsverdien ble satt til 71,8 millioner kroner. Differansen på 46,3 millioner kroner ble inntekstført som gevinst på aksjesalg.

«Salg av forretningsidè»
I april 2004 ble bokføringen endret ved bokføringsbilag merket «korreksjon av kostpris aksjer til goodwill og bonus/honorar».

I denne sammenheng ble det utstedt avtaler mellom flere av gründerne i T5PC Invest og T5PC Global Market om «overdragelse av forretningskonsept», for å bekrefte at utbetalingen til disse personene dreide seg om «salg av forretningsidé».

- Endringen medførte at den underliggende transaksjonen ble skjult, at regnskapet i forbindelse med årsoppgjøret fremsto med et bedre resultat enn det var grunnlag for, og at selskapet besatt verdier de ikke hadde, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere