*Nettavisen* Økonomi.

Tabbe doblet årsavgiften

Doblet: Ved en feil har mange fått krav om å betale dobbel årsavgift. Feilen rettes opp i disse dager, opplyser Toll- og avgiftsdirektoratet. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Otto Fotland trodde noen hadde kjøpt bil i hans navn da han så summen.

Drammenseren Otto Fotland fikk seg en heftig overraskelse da han var inne i nettbanken for å kontrollere regninger, skriver DT.no.

– Årsavgiften fra Tollvesenet var på over 6.000 kroner istedenfor 3.000 kroner, sier Fotland.

Hva tenkte du da du så den store fakturaen?

– Først tenkte jeg at noen måtte ha kjøpt bil i mitt navn. Jeg ringte banken min for å sjekke hva dette var. De ba meg ta kontakt med Tollvesenet. Jeg ringte dem og de innrømmet at de hadde gjort en tabbe og sendt ut fakturaer som var dobbelt så store som de skal være. Og det sa de til meg at hadde de gjort til mange, sier Fotland.

LES OGSÅ:Rekordår for tollvesenet

– Rart

Fotland er overrasket over at Tollvesenet gjør en slik tabbe.

– Dette er et stort selskap, og jeg synes det er rart at de gjør en så stor tabbe. De bør ha kontroll på at det de sender ut er riktig, sier den oppgitte bileieren. Han forteller at han fikk beskjed fra Tollvesenet om at de skal rydde opp feilen i løpet av neste uke.

Fristen for å betale årsavgiften er den 20. mars.

– Men jeg vil tro mange betaler etter hvert som regningene kommer inn. Da bør man følge godt med før man betaler, sier han.

LES OGSÅ: Nå skal de slippe årsavgiften

Innrømmer feilen

De som har avtalegiro får seg en overraskelse om de sjekker nettbanken sin. For der er summen dobbelt så høy som den skal være.

Tone Røed er seniorrådgiver i Toll- og avgiftsdirektoratet. Hun forteller at det er en leverandør som har gjort en feil.

– Vi ble klar over dette da vi fikk henvendelser fra bileiere i dag. Leverandøren holder på med å rette opp feilen i dag, sier Røed. Hun sier videre at trekket skal gå som normalt når avgiften forfaller den 20. mars, og ingen vil bli belastet mer enn de skal.

– Leverandøren sletter det som nå er ute, og nytt grunnlag blir deretter lagt ut, sier hun.

Hun understreker at feilen ikke rammer alle som bruker avtalegiro.

– Feilen gjelder ikke alle brukere, men kan gjelde alle banker, sier hun.

LES OGSÅ:11 biler fikk skiltene klippet av

Les flere saker hos: Drammens Tidende

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag