NA24.no

Foto: Heiko Junge, Scanpix

Tahiti strømmer for Statoil

Sist oppdatert:
StatoilHydro vil mer enn doble produksjonen i Mexicogolfen med åpning av nytt felt.

Oljekonsernet Chevron har nå fått i gang pumpene på det nye olje- og gassfeltet Tahiti i den amerikanske delen av Mexicogolfen. StatoilHydro er medeier i feltet med en andel på 25 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Den første oljen fra feltet som ligger på dypt vann i Mexicogolfen levert sin første olje i dag og starter nå oppkjøringen mot platåproduksjonen på 125.000 fat per dag som forventes nådd senere i år. I tillegg skal feltet ha en gassproduksjon på 2 millioner kubikkmeter per dag på platå.

Kraftig økning
For StatoilHydros del vil produksjonen fra Tahiti-feltet bety mer enn en dobling av produksjonen selskapet har i Mexicogolfen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

StatoilHydro skaffet seg sin andel i Tahiti-feltet gjennom oppkjøpet av EnCanas andeler i Mexicogolfen i 2005, og Tahiti ble sanksjonert senere samme år.

Feltet inneholde mellom 400 og 500 millioner fat oljeekvivalenter. Tahiti-feltet bygges ut med et flytende SPAR-plattform som produserer fra seks undersjøiske brønner.

Stolt sjef
- Jeg er svært stolt over å ha vært med på utbyggingen av Tahiti. Det er det dypeste produserende feltet i Mexicogolfen med den dypeste brønnen lokalisert på 8.400 meters dybde under 3.000 meter med salt, sier StatoilHydros områdeansvarlige for Tahiti, Randy Perry i en kommentar.

Tahiti omfatter blokk 596, 597, 640 og 641 i Green Canyon, 305 kilometer sør for New Orleans.

Forekomsten ligger i et område med Miocene-sand hvor lagene, ifølge selskapet, gir høy utvinningsgrad. StatoilHydro sanksjonerte nylig Caesar/Tonga-utbyggingen i nærheten av Tahiti-feltet. Det nye Heidelberg-funnet ligger også i nærheten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere