Gå til sidens hovedinnhold

Takker nei til gigantbonus

Den tidligere banksjefen kunne fått 68 millioner. Men betakker seg.

Mens en rekke toppsjefer i finansbransjen har tviholdt på sine opptjente lønninger og bonuser i krisen, er det første tilfellet av det motsatte kommet opp.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere toppsjefen i den hardt rammede sveitsiske banken UBS, Peter Wuffli, avslører at han har gitt fra seg millioner han har legitime krav på. Totalt dreier dette seg om 12 millioner sveitserfranc, eller rundt 68 millioner norske kroner, ifølge Associated Press.

Gedigen redningspakke
Avgjørelsen er den første meldingen om kutt av tidligere opptjent bonus, som har kommet opp etter finanskrisen start, og den vil trolig sette ytterligere press på andre UBS-sjefer å følge Wufflis eksempel. UBS har merket finanskrisen så godt at de i forrige måned fikk en redningspakke på nesten 60 milliarder dollar fra landets myndigheter.

- Jeg har frivillig frasagt meg totalt 12 millioner franc som var rettmessig mine i henhold til kontrakten. Høye utbetalinger kan ikke bli rettferdiggjort for mennesker som forlater et selskap som lider under vanskelige forhold, sier Wuffli, ifølge nyhetsbyrået.

Gir dårlig rykte
Det er ingen tvil om at de store bonusutbetalingene til finanstoppene, samtidig som krisen herjer i selskapene de har ledet, har gitt finansbransjen et dårlig rykte. Problemet er ofte at bonusen betales ut i etterkant av en resultatoppnåelse, mens finanskrisen har ført til akutte problemer for selskapene.

Pengene Wuffli nå velger å takke nei til var ikke bonusbasert, men en del av hans arbeidskontrakt. Wuffli hadde i henhold til kontrakten rett til et års full etterlønn da han fikk sparken i juli i fjor.

Bankens årsrapport for 2007 viser, ifølge Asscoiated Press, at 60,6 millioner sveitserfranc var satt av til sluttpakker for Wuffli og to andre av bankens topper som forsvant i september i fjor.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?