NA24.no

Svein Richard Brandtzæg har vært konsernsjef i Norsk Hydro siden 2009.
Svein Richard Brandtzæg har vært konsernsjef i Norsk Hydro siden 2009. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Takket ja til Yara, nå takker han nei

Sist oppdatert:
Yara gjenopptar søk etter ny konsernsjef.

Svein Richard Brandtzæg har underrettet styret i Yara International ASA om at han ikke ønsker å tiltre som konsernsjef i selskapet.

- Et samlet styre beklager Svein Richard Brandtzægs avgjørelse, men tar beslutningen til etterretning, sier Leif Teksum, styreleder i Yara i en pressemelding.

- Jørgen Ole Haslestad fortsetter som konsernsjef inntil videre, men styret vil umiddelbart gjenoppta prosessen med å identifisere hans etterfølger, sier Teksum.

Det er ikke mer enn to måneder siden, næremer bestemt 21. juli, at Brandtzæg informerte styret i Norsk Hydro ASA om at han ville forlate stillingen som konsernsjef i Hydro for å overta som konsernsjef for gjødselselskapet Yara International ASA.

Ifølge planen skulle han tiltre i Yara senest 1. februar 2015.

Helomvendingen fra Brandtzæg kan for utenforstående se ut til å ha sammenheng med at Yara denne uken varslet at selskapet forhandler om fusjon med sin amerikanske konkurrent CF Industries. Yara og CF utgjør de to største nitrogengjødselsprodusentene i verden.

– Vi er veldig fornøyde med at Brandtzæg har bestemt seg for å fortsette som konsernsjef i Hydro, sier styreleder i Hydro, Dag Mejdell i enelding lagt  ut på Hydros hjemmesider. Han legger til: - Brandtzæg har ledet selskapet på en stødig og robust måte, og endret Hydro til et verdensledende aluminiumselskap. Styret er fortsatt trygg på at han er den beste konsernsjefen til å lede Hydro inn i fremtiden.

Etter at Brandtzæg i juli varslet styret om at han ville trekke seg fra Hydro for å bli konsernsjef i Yara International ASA har Hydros styre bedt Brandtzæg revurdere. Brandtzæg har nå bestemt å trekke sin oppsigelse og fortsette som konsernsjef i Hydro. Hans beslutning er akseptert og godt mottatt av styret.

– Jeg har konkludert med at de mest spennende og givende utfordringene finnes nettopp her i Hydro. Hydros kommersielle og operasjonelle posisjon, sammen med den beste arbeidsstokken i aluminiumindustrien, gir grunnlag for en framtid som jeg ønsker å være en del av, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

– Jeg hører hjemme i Hydro, og aluminium er mitt førstevalg.

Brandtzæg har vært konsernsjef i Norsk Hydro siden 2009, og før dette har han hatt en rekke lederstillinger i Hydro. Brandtzæg er født i 1957 og er utdannet økonom fra Handelshøyskolen BI og har en doktorgrad fra NTNU.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere