NA24.no

Takras gir bilskader for millioner


Et forsikringsselskap har i år hatt en økning 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Et forsikringsselskap har i år hatt en økning Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Snø og is som faller fra hustak og treffer parkerte biler har denne vinteren ført til skader for flere millioner kroner.

De uvanlig store snømengdene i Sør-Norge i vinter har også ført til langt flere og større bilskader enn normalt. Forsikringsselskapet Tryg opplyser har fått inn 100 snøskader så langt i år, noe som er en økning på hele 30 prosent fra samme periode i fjor.

– Når tung snø og is faller fra stor høyde og treffer en bil med voldsom kraft, blir skadene ofte omfattende. En bil som sto parkert ved en idrettshall på Østlandet nylig fikk skader for vel 400.000 kroner da takraset traff biltaket og frontruta. Bilen ble totalskadd. Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring.

De fleste ulykkene selskapet har registrert har skjedd i tettbebygde strøk, bygater, bakgårder og parkeringsplasser. Men det er også registrert bilskader etter takras utenfor private hjem.

– Mange tror at huseier automatisk er ansvarlig for slike bilskader, men det er ikke alltid at takras skyldes uaktsomhet fra huseier. Bileier har også en plikt til å vurdere rasfaren, understreker Tennefoss.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere