NA24.no

Tall hindrer fall

Sist oppdatert:
Børsene på Wall Street lå an til å åpne ned, men oppmuntrende makrotall hindrer fall.

De amerikanske aksjefuturene indikerer at børsene i USA vil få en god start på dagen. I dag slapp det amerikanske handelsdepartementet tall over hvordan husholdningene inntekter og forbruk utviklet seg i forrige måned.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative klatrer 0,33 prosent, mens aksjene på den brede S&P-indeksen ligger an til å åpne opp 0,17 prosent. Den teknologitunge Nasdaq-futuren peker opp 0,28 prosent.

Økte inntekter og forbruk
I juli økte de amerikanske husholdningenes inntekter med 0,5 prosent. Dette var helt i tråd med hva økonomene hadde ventet på forhånd.

I samme periode økte forbruket med 0,8 prosent, mens det var ventet en oppgang på 0,2 prosent. Høye bensinpriser rammer de amerikanske husholdingenes forbruk og demper inflasjonsfrykten etter at forbrukerne har mindre å bruke på kjernevarer.

Den stigende oljeprisen trekker i motsatt retning, men klarer ikke motveie de gode makrotallene.

Iran nekter
Gårsdagens tall fra de amerikanske oljemyndighetene viste en lagerbygging i forrige uke, det var ventet at oljelagrene ville vise et trekk og de overraskende tallene bidro til at oljeprisen falt.

Uttalelser fra den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad løfter oljeprisen fra gårsdagens bunnotering. Ahmadinejad sier at de ikke vil gi etter for FNs krav om å stoppe arbeidet med å anrike uran. I dag er siste frist for å etterkomme kravene fra FNs sikkerhetsråd, men tidligere har også Iran gitt klare signaler om at de ikke kommer til å bøye av for presset fra den vestlige verden.

FNs sikkerhetsråd har tidligere kommet med trusler om sanksjoner hvis ikke Iran etterkommer kravene i forbindelse med atomprogrammet. Svaret fra Iran har vært at de vurderer å kutte i oljeeksporten hvis vesten innfører sanksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere