*Nettavisen* Økonomi.

Talleraas blar opp

Anders Talleraas går med på å betale tilbake 75.000 kroner han fikk for et konsulentoppdrag for Redningsselskapet.

20.12.05 15:32

Ifølge NRK.no kommer det et krav til Talleraas om dette fra styret i Redningsselskapet.

- Det er helt greit hvis det blir konklusjonen, sier Talleraas til Kanal 24, og legger spøkende til at han har råd til det.

Hvis han ikke hadde gjort det, hadde styret krevd at han skulle trekke seg fra posten som styremedlem i Redningsselskapet med øyeblikkelig virkning.

Handlet i god tro
- Anders Talleraas har handlet i god tro og har vært svært velvillig til å betale beløpet på 75.000 kroner tilbake til Redningsselskapet, sier President Magnus Stangeland i pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

VG skrev tirsdag at flere styremedlemmer reagerer på at det aldri ble behandlet i Redningsselskapets styre om Talleraas skulle få dette konsulentoppdraget.

Ventet på gangen
Anders Talleraas ventet en time på gangen mens styret i Redningsselskapet diskuterte økonomispørsmål under dagens styremøte på Gardermoen. Hans konsulentavtale med selskapet der han selv sitter i styret, har vakt oppsikt, og er en av flere betente saker som behandles bak lukkede dører i dag.

Kritikken mot Talleraas er reist i forbindelse med at han har fakturert 75.000 kroner for investeringsråd han har gitt om plassering av rundt 500 millioner kroner av Redningsselskapets penger. De 75.000 kronene kommer på toppen av Talleraas' styrehonorar.

Solås blir værende
Tidligere i dag ble det også kjent at Monica Kristensen Solås blir værende i Redningsselskapet, men ikke som generalsekretær.

Det var ikke Kristensen Solås kjent med da TV 2 Nettavisen tok kontakt.

- Jeg blir vel det da, sa hun.

- Jeg har sagt meg villig til å fortsette i selskapet, men har ikke hørt om det ble utgangen. Jeg vet i det hele tatt svært lite om hva som skjer på styremøtet i dag, sier Kristensen Solås.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til har den suspenderte generalsekretæren nektet å ta mot en sluttpakke.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Kristensen Solås.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag