NA24.no

Tallknusernes Telenor-dom

Foto: Hugo Lande
Sist oppdatert:
NA24 har gått igjennom dommen etter børskjempens resultater.

Analytikerne ser ut til å være passelig fornøyd med resultatene til Telenor i første kvartal.

Sjekk NA24s gjennomgang av tallene her:

NA24 - din næringslivsavis

Gjennomgangstonen blant analytikerne er at den norske delen har gjort det svært godt, sammen med operasjonen i Bangladesh. I Russland og Ukraina er det svakere.

Holder kjøpsanbefaling
Analytiker Tomas Skeivys i Orion Securities beholder sin kjøpsanbefaling på Telenoraksjen.

-Telenor rapporterte blandede tall for første kvartal, med styrke i Norge og Bangladesh, men svakhet i Ukraina, Russland og Sverige. Selskapet gjentar sin guiding for året. Våre totale estimatendringer er ikke klare ennå, men vi føler oss fortsatt komfortable med vår kjøpsanbefaling, skriver analytiker Tomas Skeivys i Orion Securities.

Analytikeren er nettopp ute med en analyseoppdatering, og venter at EBITDA-estimatene kan bli oppgradert. Når det gjelder bunnlinjen er effektene noe mer uklare. Tallene for tilknyttede selskaper vil bli kuttet betydelig.

Orion-analytikeren har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 50 kroner per aksje på Telenor.

- Sverige den store skuffelsen
- Jeg tror det er viktig å påpeke at denne rapporten er ganske mixed, det er noe som er bra og noe som er dårlig. Ser du på driften, altså den underliggende driften i Telenor, så synes jeg at rapporten var svakt bedre enn forventet. Det er tross alt viktig for et selskap som har hatt en del utfordringer de siste 12-18 månedene, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til TV2 Nyhetskanalen.

Torgersen trekker frem Sverige som den store skuffelsen, mens utviklingen i underutviklede land var bedre enn fryktet av markedet.

Carnegie-analytikeren kaller kravet på 1,7 milliarder kroner en klam handske som holder over aksjen.

Se innslaget på TV2 Nyhetskanalen. Artikkelen fortsetter under videoen.

305493

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Fornøyd sjef
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas er selv fornøyd med tallene for første kvartal.

- Hensyntatt økonomisk utvikling i mange av våre land så må vi si oss godt fornøyde med det førstekvartalsresultatet som Telenor-konsernet har levert i dag. Det er mange utfordringer og vi har forsøkt å justere aktivitetsbildet vårt opp mot disse utfordringene og det har vil langt på vei lykkes med, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor til TV2 Nyhetskanalen.

Sjekk intervjuet med Baksaas her:

305462

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere