NA24.no

Tamburstuen i buret

Sist oppdatert:
Tidligere statssekretær og NetCom-gründer Trygve Tamburstuen er dømt til halvannet år i fengsel.

Les NA24 på mobil

Økokrim fikk fullt gjennomslag i utroskapssaken mot Tamburstuen. I Oslo tingrett ble han dømt til to års fengsel, hvorav et halvt år betinget, og inndragning av 3,73 millioner kroner. Tamburstuen må i tillegg betale 25 000 kroner i saksomkostninger.

Dommen var enda strengere enn aktor Petter Nordengs påstand på to års fengsling, hvorav ett betinget. Videre ønsket aktor at tamburstuen må betale 3.727.445 og saksomkostninger.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo tingrett festet ingen lit til hans forklaringer, og slo i dommen fast at hverken dokumentbevis eller vitneforklaringer underbygget hans versjon av saken, ifølge N24.

Tamburstuen stod tiltalt for å ha utvist grovt utroskap mot selskapet Worldcom hvor han var daglig leder og styreformann. I tillegg var han tiltalt for brudd på lignings- og regnskapsloven.

Hånden i kakeboksen
Ifølge dommen solgte Tamburstuen i 2001 aksjer i det ghanesiske mobilselskapet Scancom. Tingretten slo fast at aksjene var WorldComs eiendel, men at han tok pengene selv. Han skal også ha unnlat å melde salgsgevinsten inn til ligningsmyndighetene og føre salget opp i regnskapet.

I dommen står det at utroskapet er grovt både på grunn av beløpets størrelse og fordi det er utøvd ved misbruk av stillingen som styreleder og daglig leder i WordCom.

- Vi er forbauset over den ensidighet og karakteristikker dommerne betjener seg av, sier forsvarer Bjørn Stordrange til NA24.

Tidligere statssekretær
Trygve Melvin tamburstuen var statssekretær for AP. i perioden 1978-1981. Etter dette grunnla og ledet han NetCom frem til 1995, og Sense Communications til konkursen i 1999. Etter konkursen ble han administrerende direktør i BaneTele frem til han måtte gå i 2003.

Anker
Forsvarer Bjørn Stordrange la ned påstand om at tiltalte skulle frifinnes. Og etter konferanse med sin forsvarer erklærte Tamburstuen at han anker dommen

- Tamburstuen er helt uenig i de vurderinger som retten gjør og når situasjonen er som den er har man ikke annet valg enn å anke til høyere rettsinnstans, sier Bjørn Stordrange til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere