*Nettavisen* Økonomi.

Tamburstuen i buret

Tidligere statssekretær og NetCom-gründer Trygve Tamburstuen er dømt til halvannet år i fengsel.

26.09.06 16:11

Les NA24 på mobil

Økokrim fikk fullt gjennomslag i utroskapssaken mot Tamburstuen. I Oslo tingrett ble han dømt til to års fengsel, hvorav et halvt år betinget, og inndragning av 3,73 millioner kroner. Tamburstuen må i tillegg betale 25 000 kroner i saksomkostninger.

Dommen var enda strengere enn aktor Petter Nordengs påstand på to års fengsling, hvorav ett betinget. Videre ønsket aktor at tamburstuen må betale 3.727.445 og saksomkostninger.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo tingrett festet ingen lit til hans forklaringer, og slo i dommen fast at hverken dokumentbevis eller vitneforklaringer underbygget hans versjon av saken, ifølge N24.

Tamburstuen stod tiltalt for å ha utvist grovt utroskap mot selskapet Worldcom hvor han var daglig leder og styreformann. I tillegg var han tiltalt for brudd på lignings- og regnskapsloven.

Hånden i kakeboksen
Ifølge dommen solgte Tamburstuen i 2001 aksjer i det ghanesiske mobilselskapet Scancom. Tingretten slo fast at aksjene var WorldComs eiendel, men at han tok pengene selv. Han skal også ha unnlat å melde salgsgevinsten inn til ligningsmyndighetene og føre salget opp i regnskapet.

I dommen står det at utroskapet er grovt både på grunn av beløpets størrelse og fordi det er utøvd ved misbruk av stillingen som styreleder og daglig leder i WordCom.

- Vi er forbauset over den ensidighet og karakteristikker dommerne betjener seg av, sier forsvarer Bjørn Stordrange til NA24.

Tidligere statssekretær
Trygve Melvin tamburstuen var statssekretær for AP. i perioden 1978-1981. Etter dette grunnla og ledet han NetCom frem til 1995, og Sense Communications til konkursen i 1999. Etter konkursen ble han administrerende direktør i BaneTele frem til han måtte gå i 2003.

Anker
Forsvarer Bjørn Stordrange la ned påstand om at tiltalte skulle frifinnes. Og etter konferanse med sin forsvarer erklærte Tamburstuen at han anker dommen

- Tamburstuen er helt uenig i de vurderinger som retten gjør og når situasjonen er som den er har man ikke annet valg enn å anke til høyere rettsinnstans, sier Bjørn Stordrange til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.