*Nettavisen* Økonomi.

Tamt fra Coca-Cola

Foto: Foto: Colourbox (PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN)

Ikke noe ekstra futt i resultatet fra bruskjempen.

20.10.09 14:13

Coca-Cola fikk i tredje kvartal et resultat på 1,9 milliarder dollar. Det tilsvarer 81 cents per aksje. Det viser kvartalstallene fra leskedrikkprodusenten. Det er helt på linje med hva selskapet fikk i samme kvartal i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet inkluderer restruktureringskostnader på 1 cent per aksje. Driftsresultatet ble redusert med to prosent i løpet av kvartalet.

- Jeg er fornøyd med å rapportere at vi igjen har levert et solid resultat i dette kvartalet, sier konsernsjef Muhtar Kent i en kommentar.

Omsetningen lå i tredje kvartal på 8,04 milliarder dollar. Det er en nedgang fra 8,4 milliarder dollar i tilsvarende kvartal året før.

Analytikerne ventet ifølge estimater fra FactSet at Coca-Cola ville presentere et resultat på netto 81 cents per aksje fra en omsetning på 8,09 milliarder dollar. Det skriver Marketwatch.

Coca-Cola opplyser at de har planer om å kjøpe tilbake egne aksjer for opptil 1 milliard dollar innen utgangen av året. I tredje kvartal kjøpte de egne aksjer for 241 millioner dollar.

- Selv om vi venter at forbrukerne vil fortsatt stå overfor økonomisk usikkerhet inn i 2010 og at forbrukersentimentet vil bedres sakte, tror vi mer enn tidligere at vi har de rette strategiene som blir gjennomført, det rette lederteamet på plass og at vi har tatt de riktige tiltakene dette året til å få videre vekst og til å få mest ut av de mulighetene foran oss, sier Muhtar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.