Tamt fra Pepsi

Leverer på linje med hva markedet hadde gjettet.

Pepsi økte omsetningen, men opplevde et fall i resultatene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Produsenten av mineralvann og snacks rapporterer et resultat for fjerde kvartal på 716 millioner dollar eller 46 cents per aksje. Det er en nedgang fra 1,26 milliarder dollar eller 77 cents per aksje i samme periode 2007. Det justerte resultatet ble på 88 cents de tre siste månedene av 2008.

Samtidig økte omsetningen med tre prosent til 12,73 milliarder dollar. Det er like under forventningene til analytikerne som lå inne med estimater på 12,73 milliarder dollar. Resultatet var ventet å havne på 88 cents, så selskapet klarte å innfri forventningene til både seg selv og analytikerne. Konsensusestimatene ble innhentet av FactSet.

I 2009 ser Pepsi en vekst i nettoresultatet og resultatet per aksje på mellom 5 og 9 prosent på en bastant valutabasis. Første halvdel og da i særdeleshet i første kvartal anslår brusprodusenten at det er vanskelig å komme med mer detaljert guiding og viser til usikkerheten knyttet til råvarekostnader og valutasvingninger.

Hovedkonkurrenten Coca-Cola leverte sine resultater torsdag og kunne opplyse at det sammenlignbare resultatet havnet godt over forventningene. Det medførte at aksjekursen steg hele 9 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.