*Nettavisen* Økonomi.

Tandberg-millioner til Arris

Etter å ha tapt forsøket på å få tak i Tandberg Television mottar Arris flerfoldig millioner.

08.03.07 21:14

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Styret i Tandberg Television anbefalte i går budet fra Ericsson og mener tilbudet representerer en overbevisende mulighet for aksjonærene, og at Ericssons bud er overlegent tilbudet fra Arris. Det var en enstemmig beslutning fra styret i Tandberg Television om å anbefale budet.

NA24 - din næringslivsavis

I dag meldte Arris Group Inc. at de ikke vil forbedre budet og gir opp å få tak i Tandberg Television, ifølge bizjournals.com.

Millionkompensasjon
Ericsson, som allerede har 11,7 prosent av Tandberg, kom med et bud på 1,4 milliarder dollar. Arris sitt bud var på 1,2 milliarder dollar.

Tandberg Television er dermed forpliktet til å betale et termineringsgebyr på 18 millioner dollar, tilsvarende 112 millioner kroner, innen én forretningsdag. Ericsson har sagt seg villig til å dekke dette gebyret. I tillegg forventer Arris å få mellom 11-12 millioner dollar av inntektene fra kontrakter som Arris for å få tak i en del av kjøpsprisen til Tandberg. Arris skal ha hatt kostnader på mellom 9-10 millioner dollar i forbindelse med transaksjonen, ifølge bizjournals.com.

For høyt bud
- Selv om vårt bud på Tandberg Television var attraktiv, vårt offer var fullpriset og vi tror en transaksjon til en høyere pris ikke ville være i våre aksjonærers beste interesse, sier Bob Stanzione, styreleder i Arris, ifølge Atlanta Business Chronicle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.