*Nettavisen* Økonomi.

Tandberg Storage innfrir ikke

IT-selskapet leverer svakere enn forventet.

- Til tross for et noe svakere resultat enn forventet i fjerde kvartal, er 2006 som helhet i tråd med ambisjonene som ble lagt for ett år siden, skriver selskapet i resultatpresentasjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Tandberg Storage hadde en omsetning på 50,8 millioner kroner i fjerde kvartal 2006. I samme kvartal året før lå resultatet på 45,2 millioner kroner. Driftsresultatet viser et overskudd på 0,8 millioner kroner mot et underskudd på 2,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.

- Dette skyldes først og fremst en midlertidig forsinkelse i leveransene til en stor OEM. Det er iverksatt tiltak for å bedre kontrollen over selskapets distribusjonsapparat, og styret i selskapet mener at prognosene for 2007 medfører en rask innhenting av den midlertidige forsinkelsen, skriver Tandberg Storage.

Resultat før skatt ble på 44.000 kroner en bedring fra underskuddet på 2,9 millioner kroner i siste kvartal 2005.

- Utviklingen av den nye LTO3 har fulgt en aggressiv fremdriftsplan. TST har allerede evert prototyper til de første kundene. LTO3 har til dags dato vist ytelser som ligger godt an i orhold til tekniske spesifikasjoner og lagringskapasitet. Det faktum at utviklingen av LTO3 med god margin er innenfor planlagt tidstabell, viser også at TST har solide FoU ressurser. Sammenlignet med utviklingen av LTO2, er den faktiske «time-to-market» for LTO3 kortere enn de allerede ambisiøse lanseringsplanene, skriver Tandberg Storage i sin resultatrapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.