NA24.no

Tandberg tilbake på sporet

Sist oppdatert:
Tandberg er tilbake på sporet i første kvatal, etter en stygg avsporing siste høst. Nå føler selskapet tydeligvis behov for å dempe de økende forventningene.

Videokonferanseselskapet Tandberg fikk et resultat før skatt på 19,1 millioner dollar før skatt i første kvartal. Det er en nedgang fra 22,6 millioner dollar samme kvartal i fjor, men det er bedre enn markedets snittforventning på 16,4 millioner, ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans.

Driftsinntektene økte marginalt fra 82,5 til 82,7 millioner dollar, noe som er klart bedre enn forventningen på 77 millioner.

Driftsresultatet falt fra 20,6 til 17,7 millioner dollar, men også det var bedre enn et konsensusestimat på 15,2 millioner.

I kvartalet solgte Tandberg 8.124 enheter, mot 7.531 første kvartal i 2005. Analytikerne hadde i snitt ventet et salg på 7.584 enheter, og ingen analytikere hadde trodd på flere enn 8.000 enheter, ifølge tallene til TDN Finans.

Turbulent
Tandberg-aksjen har vært turbulent det siste halvåret. Sist høst falt aksjen nesten to tredjedeler etter meldinger om skuffende salg og bytte av toppledelse.

Men bedre signaler etter nyttår, samt store innsidekjøp fra ledelsen, har økt markedets tro på at Tandberg igjen kan levere lønnsom vekst, og aksjen har tatt igjen mye av det tapte.

Den siste tiden har analytikerne jekket opp sine estimater, som ble tatt kraftig ned sist høst.

Demper forventninger
I dagens resultatmelding kommer selskapet med kommentarer som tyder på at man forsøker å unngå at forventningen tar av i for stor grad.

Selskapet skriver at omsetningsmomentet har tatt seg opp igjen og at man fortsatt har et langsiktig positivt syn på bransjen.

- Imidlertid, Tandbergs vekst vil ikke være lineær kvartal-til-kvartal, og selskapets sterke fokus vil være på å beholde en sunn kortsiktig/langsiktig balanse mens man investerer i FoU og partnerskap, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere