NA24.no

Konsernsjef Fredrik Halvorsen, Tandberg
Konsernsjef Fredrik Halvorsen, Tandberg Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Tandberg-topper fikk bonusavtale

Sist oppdatert:
Før Cisco la inn Tandberg-bud tilbød de sjefene bonusavtaler.

Aksjonærer som mener at Ciscos bud på Tandberg er for lavt mener at ledelsen var så positiv til budet på Tandberg skyldes at toppsjef Fredrik Halvorsen og ni andre topper allerede hadde inngått lukrative avtaler med Cisco, ifølge Dagens Næringsliv.

Opplysningene kommer frem i tilbudsdokumentet utarbeidet i forbindelse med oppkjøpet. Her kommer det frem at særskilt nøkkelpersonell skal bli tilbudt en bonus som skal utbetales i løpet av tre år.

- Vi synes budet er for lavt, og bonusavtalene er noe vi vil ta med i betraktning når vi tar stilling til budet, sier forvalter Håkon Hovengen Sætre i Delphi Fondene, ifølge avisen.

Bonusenes størrelse er ikke nevnt, men skal være todelt og fordelt på en årlig bonus på et halvt års grunnlønn. I tillegg kommer en bonusdel som maksimalt kan tilsvare ett års grunnlønn på årsbasis, ifølge avisen.

Anbefalte
Cisco tilbyr 153,50 kroner i kontanter per Tandberg aksje i et frivillig oppkjøpstilbud på videokonferanseselskapet. Budet representerer en premie på 11 prosent i forhold til sluttkurs dagen i forveien og 25,2 prosent i forhold til snittkursen de siste tre månedene. Budet priser Tandberg til 17,2 milliarder kroner.

Styret i Tandberg anbefalte enstemmig budet overfor aksjonærene, og flere medlemmer av styret og ledelsen har allerede gitt forhåndsaksept på Ciscos-bud.

- Vårt styre har gjennomført en nøye gjennomgang betingelsene og forbeholdene i tilbudet og er enstemmige i sin anbefaling. Vi vil breømme ledelsesteamet for arbeidet de har gjort på vegne av aksjonærene, de ansatte og andre Tandberg interessenter, sier styreleder Jan Chr. Opsahl i en kommentar.

Har pengene
Budet vil bli finansiert av Ciscos eksisterende kontantbeholdning og er slik sett uten betingelser om finansiering. Budet er foreløpig betinget en akseptgrad på 90 prosent.

Dersom styret i Tandberg trekker sin anbefaling av budet, eksempelvis ved et konkurrerende bud, må Tandberg betale et avbrytningsgebyr, breakup fee, på 23 millioner dollar, eller omkring 157 millioner kroner.

Dersom budet ikke får regulatorisk godkjennelse fra blant annet konkurransemyndighetene, vil Cisco måtte betale Tandberg et gebyr på 15 millioner dollar. Cisco håper å ha fullført transaksjonen i løpet av første halvår 2010.

Les også: Gigant kjøper Tandberg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere