*Nettavisen* Økonomi.

Tandberg TV fyller oppkjøpskassen

Etter at Tandberg Television onsdag meldte om et oppkjøp som i praksis ville tømt hele bankkontoen, skal det nå hentes inn over 600 friske millioner til vekstraketten.

09.02.06 16:55

(NA24): Tandberg Television la onsdag frem knalltall for fjerde kvartal, men meldte samtidig et stort oppkjøp i USA som i praksis vil tappe hele kontantbeholdningene. Så det kommer ikke som en bombe at selskapet etter børs torsdag melder om en planlagt emisjon.

Pareto Securities er hyret inn for å gjennomføre en rettet emisjon mot profesjonelle investorer i Norge og utlandet torsdag kveld.

Formålet med emisjonen er å styrke selskapets kontantbeholdningen i en vekstfase, opplyses det.

Emisjonen vil være på maksimalt 6 millioner aksjer, tilsvarende rundt 8 prosent av utestående aksjer. Styret har allerede fullmakt fra generalforsamlingen til en emisjon av dette omfanget.

Etter de sterke tallene etter børs i går, ble Tandberg Television-aksjen onsdagens børsvinner, med en oppgang på 14 prosent til 111 kroner, den høyeste kursen siden januar 2000. Fra en bunn høsten 2002 er aksjen 30-doblet i verdi.

Basert på dagens sluttkurs, kan emisjonen ende opp på 666 millioner kroner.

Penger inn, penger ut
Tandberg Television har de siste kvartalene levert strålende resultater. Selskapet leverer infrastruktur for sending av digital-TV, et marked i kraftig vekst.

Men samtidig som pengene renner inn fra driften, renner de ut igjen til oppkjøp.

I går meldte Tandberg om en avtale om kjøp av amerikanske SkyStream Networks for 78 millioner dollar i kontanter og 2 millioner dollar i aksjer. Det ville i praksis tappe hele kontantbeholdningen til Tandberg, som var på 508 millioner kroner ved nyttår.

Oppkjøpet kommer kort tid etter at Tandberg Television i november gjennomført et oppkjøp av GoldPocket Interactive, som leverer programvare for interaktiv TV, for 79,8 millioner dollar i aksjer og kontanter.

Det betyr at Tandberg Television i løpet av et halvt år vil ha brukt over en milliard kroner på oppkjøp.

I tredje kvartal i fjor gjorde selskapet en emisjon på 574 millioner kroner, men det meste av dette ble altså brukt til å kjøpe GoldPocket.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag