Tandberg varsler oppsigelser

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)

Tandberg Data flytter forsknings- og utviklingsvirksomhetentil USA. Det vil komme oppsigelser.

04.10.06 15:34

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Forløpige analyser viser at den beste organiseringen vil være å samle forskning og utviklingsvirksomheten i Boulder, USA, med unntak av en liten og spesialisert avdeling rettet mot båndstasjoner som foreslås lokalisert i Oslo.

Salgs- og markedsføring vil dels bli basert på Exabyte`s virksomhet i USA og Tandberg Datas virksomheter i Europa/Asia, står det i en børsmelding. Dette medfører at det vil bli noen oppsigelser, men hvor mange er fortsatt uklart.

NA24 - din næringslivsavis

- Ja, det vil bli oppsigelser. Vi er ikke ferdig med å forhandle med fagforeningene enda. Når vi leverer kvartalsresultatene for tredje kvartal vil det meste være klart, sier selskapets administrerende direktør Gudmundur Einarsson til NA24.

Tandberg Data håper å oppnå kostnadssynergier på minimum 10 millioner dollar med effekt fra første kvartal 2007, og dette har Gudmundur Einarsson stor tro på.

- Ja, vi har stor tro på at vi skal klare å få effekt på synergiene allerede fra første kvartal, sier han videre.

Styret har i dag gitt ledelsen i oppdrag å arbeide videre med en plan for optimalisering av organisasjonen basert på disse foreløpige analysene. Ledelsen vil således i løpet av kort tid blant annet igangsette drøftelser med

Involverte parter, herunder de ansattes representanter, og vil deretter legge frem sin endelige innstilling til styret, står det videre i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag