NA24.no

Tandbergs milliardkjøp

Tandberg blar opp over 1,5 milliarder kroner for konkurrenten.

Videokonferanseselskapet Tandberg kjøper en konkurrent. Gjennom å bla opp 270 millioner dollar eller 1,56 milliarder kroner havner Codian på Tandbergs hender.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgjøret skjer i form av aksjer og kontanter og oppkjøpet er ventet å bli sluttført i tredje kvartal. Rundt 159 millioner dollar skal betales kontant, mens 111 millioner dollar skal komme i form med aksjer.

Venter i fire år
Aksjene vil bli pålagt en lock-up-periode på fire år og 20 millioner dollar av kontantene forfaller først til betaling to år etter at handelen er sluttført.

- Kundene er i økende grad i ferd med å gjøre video til det naturlige førstevalget innen kommunikasjon, det fører igjen til en økende etterspørsel for høy pålitelighet og skalerbare løsninger, sier konsernsjef Fredrik Halvorsen i Tandberg.

107 ansatte
Tandberg-sjefen sier videre at tilføyelsen av Codians talentfulle utviklings- og salgsteam samt det beste innen infrastruktur produkter til Tandbergs totale løsninger, vil posisjonere Tandberg til å ta nye markedsandeler. Videokonferanseselskapet er nå klar til å ta en ledende rolle i et voksende IP-kommunikasjonsmarked.

Codian så dagens lys i 2002 og har hovedkontor i Storbritannia. Selskapet er representert i USA, Europa og Asia og har rundt 107 ansatte. I første halvår omsatte de for 13 millioner dollar eller 75 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere