NA24.no

Tank-Hansson med rabattgrep

Sist oppdatert:
Herbjørn Hansson har måttet øke rammen på NAT-emisjonen etter kursfall.

Tankrederiet Nordic American Tanker Shipping med administrerende direktør Herbjørn Hansson i spissen varslet tirsdag at de ønsker å plassere en emisjon på 3,5 millioner aksjer. Meldingen, som kom etter børsslutt i USA, fra det New York-noterte rederiet, førte til et umiddelbart kursfall i etterbørsmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag har NAT satt emisjonskursen på 32 dollar, mot en sluttkurs på 36,08 dollar tirsdag. Som følge av rabatten på drøye 11 prosent har tankrederiets styre nå utvidet emisjonsrammen til 4 millioner aksjer. Dermed havner provenyet på tilnærmet samme nivå som planlagt med 128 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Tilretteleggerne Morgan Stanley og DnB Nor Markets har samtidig fått økt sin overtildelingsopsjon fra 525.000 aksjer til 600.000 aksjer. Opsjonen kan benyttes i løpet av 30 dager etter at emisjonen er lukket. Emisjonen forventes gjennomført 18. mai.

Hansson og NAT skal brukeprovenyet til nye skipskjøp. Rederiet har hittil i år plukket opp to suezmax’er i annenhåndsmarkedet, og samtidig gitt klare signaler om at de ønsker å kjøpe mer.

Rederiet som etter emisjonen vil være gjeldfritt igjen har en tilgjengelig kredittfasilitet på 500 millioner dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere